sunnuntai 11. elokuuta 2024

Reissu Helsinkiin 7/2024, lisämerkinnät

Juolahti mieleen eräs aatos. Mitäpä jos keräisin yhteen merkintään käyntipaikat? Esimerkiksi ruokailupaikat, jossa olen Helsingissä käydessäni yleisimmin käynyt? Eräänlainen linkkilista. Suositukset missä kannattaa käydä ruokailemassa jne.

Museot ja muut käyntikohteet olen listannut varsinaisissa matkamerkinnöissä, mutta esimerkiksi kahviloiden tai ruokailupaikkojen tietoja en ole tainnut pahemmin merkintöihin kirjailla. Josko tämä merkintä korjaisi asian?

Eurohostel
Kotisivut
Katajanokalla sijaitseva hostelli. Halpa, hintaansa nähden sopivan tasokas paikka. Hintavertailujeni perusteella viikon majoituksen hinnalla ei välttämättä saa edes paria yötä "oikeissa hotelleissa". Budjetti- ja standarditason huoneet niin yhden ja kahden hengen huoneissa. Rauhallinen paikka, ystävällinen henkilökunta. Ainoa miinus ovat sängyt. Oikeastaan sänkyjen patjat, jotka ovat ohuemmat kuin oman sänkyni petauspatjat (alle 15 cm?). Aamiainen maksaa n. 10 euroa. Saisi olla hieman enemmän vaihtelua (joka päivä samaa kaurapuuroa, samat vaaleat paahtoleivät jne), mutta ajaa asiansa.

Cafe Lasipalatsi
Kotisivut (Raflaamo), kotisivu (Lasipalatsikortteli.fi), FB
Heinäkuusta 2024 alkaen S-ryhmään kuuluva paikka Lasipalatsissa Mannerheimintiellä lähellä Kiasmaa ja rautatieasemaa. Olen käynyt reissuillani useamman kerran syömässä lounaan paikassa. Hinta-laatu-suhde hyvä. Herkullista kotiruokaa/perusruokaa. Pari vaihtoehtoa ja runsas valikoima lisukkeita (salaatit yms). Suosittelen.

Cafe Eliel
Kotisivut (FB), kahvila MyHelsinki-sivuilla
Rautatieasemalla sijaitseva idyllinen kahvila. Löytyy niin makeita kuin suolaisia leivonnaisia. Sopiva tarjonta ja hintataso poiketa kahville/virvokkeille ja maistamaan leivonnaisia vaikkapa odotellessa junaa. Miinusta annan ainoastaan toileteista, halvatun pienet kopit (anteeksi nyt vain, mutta jopa isoimmassa invavessassa potenttiaalia ahtaanpaikankammolle).

Everest Katajanokka
Kotisivut, FB
Nepalilainen ravintola Katajanokalla. Herkullisia ja maittavia aasialaisa ruokia, hintataso siedettävä. Olen pari kertaa käynyt, enkä ole ikinä pettynyt ruokaan, tunnelmaan tai sisustukseen. Kivijalkapaikka, ei ole koolla pilattu, joten saattaa ruuhkaisimpaan aikaan syntyä jonoakin? Tarjoilevat alkuruuaksi (naposteltavaksi) jonkinlaista rapeaa leipää varsinaista ruokaa odottaessa. Ruuan lisäksi varsinaisen ruuan kanssa lisäksi tuoretta naan-leipää. Suosittelen lämpimästi.

Via Tribunali (Katajanokka)
Kotisivut
Pari kertaa käynyt tässä napolilaista pitsaa tarjoavassa ravintolassa. Jos muistelisin oikein, niin suhteellisen uusi ravintola alueella. Taisi aueta vuosi tai pari sitten (rakennuksen eli Jungmannin remontti valmistui syksyllä 2022). Hinnaltaan kohtuullinen (15-20 euroa riippuen pitsasta), maku erinomainen. Kannattaa kävässä tutustumassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti