Etsitään

Keräilen postikortteja, postimerkkejä, kirjoja, erikoiseuroja...

Postikortit (ja -merkit)
Olen kerännyt vuosien ajan Sodankylä-aiheisia postikortteja. Varsinkin kirkonkylän keskustaa eli keskustaajamaa kuvaavat kortit ovat pääkeräilykohteet. Voinee kuvata sanalla "kyläkuva" (sanan kaikissa merkityksissä).

Postimerkkejä olen keräillyt myös vuosien ajan. Merkeissä ei ole mitään erityistä tai tiettyä aihetta, jota kerään. Sen suhteen olen siis "kaikkiruokainen".

Käyn kokoelmiani satunnaisesti läpi, tarkastan onko kokoelmissani esimerkiksi nk. tuplia (useampi kappale samaa postimerkkiä). Yritän pääsääntöisesti ja ensisijaisesti myydä tuplakappaleet (yleensä Huuto.netissä). Mikäli myynti ei ole mahdollista, niin lahjoitan tai vaihan merkit muiden kanssa.

Seuratkaa blogin lisäksi muitakin some-kanavia. Jaan yleensä infoa myynnistä/vaihdosta somen kanavissa, kuten Facebook tai Instagram. Ja jos teillä on tarjota minulle merkkejä, niin pistäkääs viestiä ja katsotaan onko kauppa tai vaihto mahdollista.

Kirjat
Olen kerännyt Mystiikan maailma -kirjasarjaa 1990-luvulta lähtien. Kirjasarjaa on julkaissut Lademan ja sarjassa on ilmestynyt 17 osaa, joista tällä hetkellä varmasti puuttuu yksi osa: Rajaton ihmismieli. Jos jossain törmäätte kyseiseen kirjaan, ilmoitelkaahan siitä minullekin. Olisin halukas sen hankkimaan, kohtuullisella kustannuksella toki.

Kysy.fi / Helsingin kaupunginkirjasto


Suomalaisista kirjailijoista olen lukenut ja kerännyt Arto Paasilinnan teoksia. Muistaakseni romaaneja on ilmestynyt n. 35 kpl, ja lisäksi jokunen fakta-kirjakin. Kokoelmiini kuuluu n. 2/3 Paasilinnan teoksista (romaaneista). Jos jossain on halvalla myynnissä, vinkatkaa toki.


Kariston Pokkaristo-sarja on moniosainen kirjasarja, jotka ovat fyysiseltä kooltaan "taskuun mahtuvia". Kirjat ovat jaoteltu kolmeen eri "kategoriaan" ja ne tunnistaa kansien eri väreistä (vihreä, violetti, ruskea). En tiedä kuinka monta kirjaa sarjassa on julkaistu, mutta epäilen kokoelmassani on puutteita. Tällä hetkellä kokoelmiin kuuluu viitisentoista (n. 15) kirjaa kyseisestä sarjasta. Jos törmäätte kirjaan, niin vinkatkaa ja katsotaan löytyykö kirjaa vielä kokoelmista.

Wikipedia: Pokkaristo


Päivitetty 21.4.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti