torstai 11. heinäkuuta 2024

Heinäkuisia terveisiä!

Kuukausi vaihtui kesäkuusta heinäkuuhun, eli perinteisten kuukausittaisen merkinnän aika! Oikeastaan tämä kuukausi tulee olemaan perinteistä poikkeava siinä mielessä, että aion kirjoittaa toisenkin merkinnän tässä kuussa.

Kuukausi vaihtui kohta kaksi viikkoa sitten. Heinäkuun ensimmäisen viikon yleensä vietän lomaillessa, joka on muodostunut lähivuosina enemmän tai vähemmän perinteeksi. Tämän loman aikana suuntaan niin pitkälle kuin raiteita Suomessa riittää eli Helsinkiin, jossa vietän viikon eri nähtävyyksiin tutustuen.

Olen tainnut tehdä poikkeuksetta joka reissusta jonkinlaisen merkinnän blogin puolelle. Jokainen merkintä tosin ei ole ollut täydellinen, huomasin juuri esimerkiksi viime kesän reissusta puuttuvan kotiinpaluu-osion (mutta se saakoon jäädäkin pois). Joten tänäkin kesänä kirjailen erillisen lomareissumerkinnän, kunhan saan kaiken materiaalin työstettyä julkaisukuntoon.

Mutta muutaman hailaitin (eli enkkua, high light) vois tässä merkinnässä jo tieten kertoa.

Tänä vuonna ei VR pahemmin mokaillut matkustuskokemusta, parin minuutin myöhästelyt sallittaneen. Ainoastaan oma huolimattomuus hyttivalinnassa menomatkalla "ärsytti" matkantekoa. Hytiksi valikoitui vaunun reunimmainen hytti, jossa ovi oli vinottain. Se vei hieman hytin pinta-alasta, ja sulkeminen/avaaminen oli hieman taiteilua. Mutta paluumatka olikin isommassa hytissä, joten kotiinpaluu sujui väljemmin.

Helsinkiin päästyäni tapasinkin pitkästä aikaa hyvän ystäväni lapsineen. Käväsimme Luonnontieteellisessä museossa (Luomus). Taidettu nähdä joka vuosi Helsingissä käydessäni? Ja Luomuksessa olen tainnut käydä kans joka kerta Helsingissä käydessäni... Kaksi kärpästä yhdellä kertaa siis, jos sananlasku sallittaneen.

Viikon aikana muitakin käyntikohteita oli muutama muukin, kuten esim. Kiasma ja Ratikkamuseo. Mutta yllätyksenä itselleni oli tänä kesänä Suomessa vieraillut Tall Ships Races -tapahtuma. Purjealuksia ympäri maailmaa kerääntyi Helsinkiin keskiviikosta sunnuntaihin. Jonkinlainen kilpailu ilmeisesti Itämerellä... No pariin laivaan kävin tutustumassa ja ihailemassa purjelaivojen tunnelmaa. Etelä-Amerikasta olleeseen laivaan oli sen verto pitkät jonot, etten siihen käynyt tutustumassa. Mutta muutamaan muuhun kyllä. Kuvia ja videota tiedossa...

Oikeastaan, videot kun mainittiin... Latasin muutaman videon YouTubeen, joten käväskää siellä fiilistelemässä lomatunnelmia!

Mutta reissusta enemmän sitten seuraavassa merkinnässä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti