sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Kauppoja, muttei lehmiä...

Päivityksiä aiempiin merkintöihin

Kaikki lienee kuullut lehmänkauppa-termin. Jostain juolahti mieleen, kun otsikkoa kehittelin. Termihän on eräänlainen (poliittista) vaihtokauppaa tarkoittava sanonta, jolla ei ole kovin imartelevat/hyvät/positiiviset tarkoitukset tai/ja mielikuvat. Lisää voi lukea vaikkapa Wikipedian artikkelista.

Mutta asiaan! Aiheena tosiaan kaupat. Kirjoitin yhden merkinnän tässä jokin aika sitten. Listasin Sodankylässä lopettaneita yrityksiä, taisin mainita myös parin yrityksen muuttamisaikeista. Tai ei ne enää mitään aikeita ole, vaan ihan konkreettisia toimia. Lukiessani paikallislehden uutisia paikallisyrityksistä eilen juolahti kirjoittaa pienehkö päivitys blogimerkinnän tietoihin.

Tokmanni rakentaa uudet tilat keskustan eteläosaan. Nyt on vahvistunut (ainakin mulle) toinen yritys, joka rakentaa ja muuttaa samalle alueelle keskustan etelälaitaan. Tokmanni ja KoneVasara rakentavat uudet myymälät/tilat samalle alueelle, missä sijaitsee terveyskesk hyvinvointikeskus (mehän ei sairasteta vaan voidaan hyvin?). Alueella on aloitettu jo puuston raivaaminen, joten rakentamaan päästään varmaan lumien sulattua (kesällä?). Tilat varmaan tulee olemaan "järkevämmät" kuin nykyiset tilat. Paremmat varastotilat, työtilat jne.

Ajelin eilettäin rakennuspaikan alueella. Tai siis lähettyvillä. Hieman rumaltahan alue näyttää vielä nyt kun puut kaadettu ja mitään "siivousta" tai rakentamista ei ole vielä ehditty tekemään.

Mainitsinkohan uusista yrityksistä? Keskustan alueelle erääseen vuosia tyhjillään olleeseen liikehuoneistoon on muuttanut uusi LVI-alan yritys. LVI Kemppi avaa ovensa nyt huhtikuussa. Toinen nyt keväällä aloittanut uusi yritys on matkailu- ja majoitusalalla toimiva yritys.

Aiemmin Sodankylässä toimi eräs majatalo. Lopetti toimintansa joskus, en tiedä edes milloin. Nyt tänä keväänä tiloissa on aloittanut uusi Sova-niminen majoitusyritys. Kotisivuja en vielä tähän hätään löytänyt, mutta linkataanpa sitten myöhemmin...

Ai niin -osaston huomio tähän viimeiseksi: Sodankylässä toimii Simonen-niminen kauppa, jolla on toimipaikat kahdessa osoitteessa. Tähän asti kahdessa osoitteessa. Itse kutsun maali-Simoseksi alkuperäisessä osoitteessa sijainnutta kauppaa, jossa on kaupattu maaleja ja muita remonttijuttuja (jos tietää Värisilmän, niin niiden tuotteet ja palvelut). Toisessa osoitteessa on ollut nk. vaate- tai muoti-Simonen, jossa on ollut myynnissä nimensä mukaan vaatteita jne. Pari vuotta sitten luopuivat vaatteiden myynnistä ja vaate-Simonen keskittyi IKH:n tuotteiden myyntiin.

Aiemmin maali- ja vaate-Simonen sijaitsivat eri osoitteessa. Ilmeisesti tämän vuoden alusta alkaen ovat sijainneet molemmat samoissa tiloissa. Pitänee varmaan opetella uusi, kuvaavampi nimi yritykselle. Remontti-Simonen?

Uusien liiketilojen raivattua aluetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti