perjantai 31. maaliskuuta 2023

Keväisen talvisia vai talvisen keväisiä mietteitä?

Kevät vai talvi? Täällä meillä on lumen (ja ulkolämpötilankin) perusteella vielä talvi. Etelämpänä on tieten hieman keväisemmät ja lämpimämmät kelit. Lumen syvyys Ilmatieteen laitoksen mukaan on lähes metri, ja lämpötila on pyörinyt siinä 5 ja 10 pakkasasteen välillä. Viikonvaihteessa taitaa lämpötila nousta plussan puolelle. Etelässä taitaa olla jo lumeton sää ja helteen puolella... 😀

Olen nyt aamusta laavannut ja kahlannut läpi eräänlaisia opintomateriaaleja. Tai no, opinto ja opinto, ennemminkin ehkä oppaita kuin oppikirjoja. Eli tiedottamiseen ja artikkeleiden kirjoittamiseen liittyviä oppaita. Sosiaalisessa mediassa törmäsin pitkästä aikaan STT:n koostamiin oppaisiin, jossa neuvotaan esimerkiksi tiedottamiseen ja tiedotukseen liittyviä asioita. Miten markkinoida yritystään tai omaa asiaansa eri kanavia hyödyntäen. Materiaali löytyy STT Viestintäpalvelut -sivuston Tietopankki-osiosta tai Oppaat-osastolta.

Taisin ensi kertaa törmätä STT:n materiaaliin nelisen vuotta sitten, kun aloitin kansalaisopistossa ATK-opetuksen. Työttömänä kun pitempään ollut ja piti hieman tutkailla mitä alaa vois opiskella tai mille alalle suuntautua. Viestinnän alalle en päässyt, mutta onhan noista artikkeleiden kirjoittamisoppaista hyötyä muuallakin.

Asiasta kukkalaatikkoon ja lillukanvarsiin! Tai ainakin kasveihin... Pitkästä aikaa kodin kasvistoa uusittu. Vanhat kasvit alkaa olemaan jo vanhoja (ei enää kuki niin usein) ja osa on kait huonoa hoitoa nuupahtanut pois. Joten päätin ostaa uuden kaktuksen, kun lähikaupassa oli myynnissä parilla eurolla uutta kasvia kevätkaktuksen nimellä. Koskaan en ole oikein erottanut noita nk. kausikaktuksia toisistaan. Talvi tai kesä, kuka tietää... Oma vanha kaktus kun ei ole koskaan kukkinut tyypilliseen aikaan jouluna tai pääsiäisenä tms. Ja lehtien muodotkin ovat sen verto yhtenevät, etten ole niiden(kään) perusteella osannut omalle kaktukselle lajia määritellä.

Uusi kaktus kukassa etualalla,
vanha "piilossa" taustalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti