perjantai 23. elokuuta 2019

Viikko 34/2019 (19.-25.8.2019)

Mikäköhän pyrähdys tilastoissa jälleen on käynyt? Blogin kävijälaskuri on viime aikoina tasoittunut normaaleihin uomiinsa. Tusina per merkintä? Blogin oman tilaston mukaan viime viikon aikana ilmestyi jonkinlainen tilastopiikki. Perin outoa, aina yllättää...

Muutama sana elokuvista ja kirjallisuudesta. Viikon sisään on televisiossa esitetty Frank Abagnalen omaelämänkerralliseen kirjaan perustuva elokuva Ota kiinni jos saat. Olen lukenut kirjan ja katsonut elokuvan, molemmat erittäin viihdyttäviä ja mielenkiintoisia. Paha vain, etteivät kaikilta osin vastaa toisiaan. Ärsytys! Elokuvan eräät tapahtumat eivät vastaa kirjan tapahtumia lähellekkään. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa lääkärinammatin, miten hän päätyi esittämään lääkäriä. Abagnale toimi jonkin aikaa "lääkärinä". Kirjassa Abagnale tutustui naapurissa asuvaan lääkäriin, jonka kautta Abagnale päätyi lääkäriksi. Elokuvassa Abagnale oli tapaamassa juhlissa loukkaantunutta vierasta, ja hoitajan kautta sai tietää virasta ja sai lääkärinvakanssin. Olikohan muita vastaavia? Onhan niitä, mm. opettajan virka ja muita vastaavaa. Mutta pitänee lukaista vielä kirja jossain vaiheessa muistin virkistykseksi.

Voinee vielä vinkata vielä kirjafilmatisointi, joka ei vastaa ollenkaan alkuteosta: World War Z, joka "perustuu" Max Brooksin teokseen Sukupolvi Z: Zombisodan aikakirjat. Kirjan tapahtumat sijoittuvat "sodan" jälkimaininkeihin, elokuvan tapahtumat sijoittuvat itse sota-aikaan... Vaikea selittää, lukekaa ja katsokaa leffa niin ymmärrätte. Ei lähelläkään toisiaan.

Ja muihin asioihin!

Luin juuri Ylen uutista Sodankylän koulurakennuksista. Kunta on laittanut myyntiin pari koulurakennusta. Näyttäisi olevan myynnissä reilu kuukauden. Meneeköhän kaupaksi? Aikasempien vuosina kunnalla on ollut myynnissä (koulu)rakennuksia, jotka eivät ole menneet kaupaksi ensimmäisellä (eikä välttämättä toisellakaan) yrittämällä. Viimeksi möivät Sattasen koulun, joka saatiin myytyä vasta kolmannella kerralla. (Ja hinta oli huomattavasti pienempi kuin ensimmäisen kierroksen korkein tarjous.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti