Päätinpä ajankuluksi kirjata blogimerkinnän, jossa paneudun kaupankäynnin saloihin. Laitoin auton juuri roikkaan eli lämpiämään. Täällä Lapissa ulkolämpötilat ovat vielä pakkasen puolella, vaikka nyt maaliskuussa jossain etelässä saatetaankin elää lämmössä. Siispä ennen autoilua pitää lämmitellä paikkoja. Ikkunoiden sulamista ootellessa päätin hyödyntää "luppoajan" ja kirjata muutaman huomion blogimerkintään kaupoista ja kaupankäynnistä. Olen ehkä saarnannut osasta asioista, mutta menkööt, kertaus opintojen äiti jne.
![]() |
Kumpi kahvi tulee halvemmaksi? |
Keskusteltiin isän kanssa kahvista. Olenko käynyt ostamassa tarjouskahvia? Ihmettelin, että mitä ihmeen tarjouskahvia, missä on myynnissä halpaa kahvia... Ilmeni, että kyseessä oli lähikaupan kolme kahvipakkaa kympillä. Ei se ole tarjous, sanon minä! Yhdelle paketille hintaa tulee siis n. 3,33 euroa. Samaan aikaan vieressä on toista kaupan oman merkin kahvia, jonka hinta on 2,95 euroa/paketti. Eli kumpaa kannattaa ostaa? Mikä kahvi tulee siis halvemmaksi? Mikäli hinta on kriteeri, kannattaa tarkastaa myös kahvit, jotka eivät ole "tarjouksessa"...
Satuinpa pitkästä aikaa kuulemaan eilettäin klassisen aasiakas-repliikin. "Sen täytyy olla sitten ilmainen." Jos kassakone ei heti löydä tuotteen hintaa, niin se ei tee tuotteesta ilmaista.
Mikä tai kuka on aasiakas? Sana on kahden eri sanan yhdistelmä, aasi + asiakas. Eli käytännössä ärsyttävä asiakas, jonka käytös on... No, ei kohteliasta. Netissä on aiheen ympärille on syntynyt oma maailmansa, jossa myyjät yms jakavat kokemuksiaan. Aasiakas.net-sivusto esimerkiksi listaa kokemuksia aiheesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti