sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Kinkkukiusausta, nakkikastiketta sekä muita höpötyksiä

Postaus ja merkintä, jonka kirjoittamisen aloitin jo syyskuussa. En valitettavasti päässyt otsikkoa ja ekaa lausetta pidemmäs. Ja nekin meni hieman uusiksi, kun tänään (su 29.10.23) aloin jatkamaan merkinnän kirjoittamista. Mutta perusidean, sen ahaa-elämyksen, tulen kertomaan merkinnässä, minkä johdosta läksin tätä merkintää kirjoittamaan alunperin.

Tein tässä eräs päivä kinkkukiusausta. Eli kinkkusuikaleista sekä suikalevihanneksista ja -kasviksista ja sipuli-perunapakasteesta kerrostin uunivuokaan sekoituksen, jonka maustoin (mauste)suolalla ja pippurilla. Sekaan heitin pari purkillista ruokakermaa. Toinen kermapurkki tais olla jonkin mausteruokakerma (pippuri?)... Käytän yleensä pelkästään suikalevihanneksia/kasviksi, mutta tällä kertaa lisäsin myös pakasteesta löytyneet Pirkan wok-vihannesten loputkin. Uunissa saa olla puolesta tunnista tuntiin, riippuu kuis nopeasti ovat kypsyneet (eli kuinka kauan jäisten pakasteiden kypsyminen kestää).

Kerrottuani kaverilleni kinkkukiusauksesta, huomasin reseptin olevan lähes identtinen erään toisen ruuan kanssa. Tai siis raaka-aineiden osalta lähes identtinen. Nimittäin kanakeiton kanssa! Kinkun sijaan kana(suikale) ja kerman sijaan vesi. Ja keitto toki keitetään levyllä. Ellei sitten hauduta uunissa (onko se silloin enää keittoa). Kas kummaa...

Tänään, juuri ennen kuin aloin merkintää kirjoittamaan, tekaisin nakkikastikkeen. Perus ruskeakastike, johon nakit ja mausteet (paprikajauhe, tomaattipyree). Löysin kaapista parasta ennen -päiväystä lähestyvän vihannes/wok-sekoituksen ja vajaan kinkkusuikalepussin, jotka heitin vielä kastikkeen mukaan.

Mitä turhaan jättää kaappiin "happanemaan" vajaita tuotteita, kun niitä voi käyttää esim. kastikkeiden tekemisessä, lisukkeena? Rohkeasti kokeilemaan, miten tylsähköstä peruskastikkeesta saa kasviksilla yms. hieman erillaisempaa!

Mitä vielä? Autoa käytin loppuviikosta korjaamolla. Syksyllä useammin tullut eräs vikakoodi, jonka syyn halusin selvittää ja korjauttaa. Ja koska auto menossa korjaamolle, niin samalla tuli tilattua nk. määräaikaishuolto (tai millä nimellä sitä kutsutaankaan). Viimeksi vuosi sitten käytetty huollossa, joten ainakin öljyt aika tarkistaa ja vaihtaa. Sehän taitaa noissa nesteissä olla just vuoden välein tarkistus?

Valitettavasti ongelma oli kadonnut, eli ei löytynyt vikakoodia tai sen aiheuttamaa ongelmaa. Mutta öljyt ja filtterit (öljy+polttoaine+ilma) vaihdettiin ja jarrut tarkistettiin (käsijarru kiristettiin). Olikohan muuta määräaikaishuoltoon muuta?

Mutta hieman itseironisesti naurahdin kun pääsin kotiin. Nimittän olihan siinä autossa, jota itse en ollut huomannut. Eli renkaan laakerit olivat sen verto huonossa kunnossa, että olivat ne vaihtaneet. Ongelma vaihtui toiseen, yksi ongelma katosi ja toinen tilalle... Laakerit vaihdettiin, öljyt ja suodattimet vaihdettu, pesunesteitä lisätty. Ikkunanpesunestettä nimittäin lisätty. Ja olivat jotain moottorinpesunestettä lisänneet, ehkäisemään mahdollisesti vikakoodin aiheuttamaa karstottumista tjsp.

Mutta minäpä tästä lähden nyt syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti