keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Insert Ruoka- ja uutisaiheinen otsikko here

En millään keksi mitään kunnollista otsikkoa. Otsikon pitäisi olla jotenkin osuva ja kuvaava, mielenkiintoinen. Mutta iski jonkinlainen... Voiko puhua blokista, esteestä? Ehkäpä. Mutta jätetäänpä aihe, tai siis otsikko hautumaan vielä hetkeksi ja käydäänpä itse tekstin kimppuun. Kenties keksin itse tekstiä kirjoittaessa jonkinlaisen otsakkeen.

Taisin edellisessä merkinnässä kirjoitella jotain ruuasta. Ei ihan puurot ja vellit sekaisin, mutta asiaa mannasta kuitenkin. Joten jatketaanpa ruoka-aiheilla tässäkin merkinnässä. Uutinen tai pari aiheeseen liittyen ja sitä rataa. Itse asiassa, uutiseen liittyen olenkin jotain kirjoittanut jo aiemminkin aiheesta...

Mutta asiaan!

Kuun vaihteessa uutisoitiin Kylmänen Food -yrityksen konkurssista. Joskus 1900-luvun alussa perustettu lihanjalostamo-alan yritys hakeutui konkurssiin mm. koronan ja nousseiden kustannuksien vuoksi (raaka-aineiden ja polttoaineiden ja sähkön hinnat nousseet jne). Aiheesta voi lukea vaikkapa Ylen uutisesta (31.10.22).

Kylmäsellä on tehtaat parilla paikkakunnalla, Sodankylässä(kin) on yksi tuotantolaitos. Ja tehtaanmyymälä. Taitaa olla kovakin isku, ainakin työmarkkinoita ajatellen. Kylmäsellä tais olla kolmisenkymmentä henkeä palkkalistoilla, joten aika monen työpaikka menee... Ja kerrannaisvaikutukset/välilliset vaikutukset vielä päälle, eli vaikuttaa myös niihin joilta Kylmänen ostanut lihat ja muut raaka-aineet.

Aiemmin olen kirjoittanut jotain lemmikkien ruoka-aineista. Tai siis kaupoissa myytävistä lemmikkienruuista, tässä tapauksessa kyseessä koiranruoka. Aiemmin taisin kertoa yrityksestä, joka mainosti olevansa Suomen ainoa koiranruokamerkki (kuiva-aineksien osalta). Ei ihan pidä paikkansa, sillä Kylmäsen Haukku-tuotemerkin alta löytyy myös koiranruokaa. Mutta nyt konkurssin myötä merkki poistunee markkinoilta, joten tämä toinen merkki voinee alkaa taas mainostamaan olevansa ainoa kotimainen koiranruokamerkki.

Seurasin Maikkarin mainoksia, kertoivat tulevista ohjelmista. Olet mitä syöt -ohjelma alkaa joulukuun alussa. Sopivasti osuu juhlakauteen, joka tunnetaan parhaiten... Kas, ruokailusta ja ylenpalttisista antimistaan.

Olikohan muita asioita, joista vois kertoilla? Eletään marraskuun puoltaväliä, joulu lähenee siis vauhdilla. Ensimmäiset, tai siis eka lahja jo hankittu. Pitänee pistäytyä parissa paikassa vielä, niin lahjat ovat kasassa. Tai siis! Enhän minä niitä lahjoja, vaan Joulupukki...

Joulusta mieleen... Olen kansalaisopistossa ATK-opena, eli opetan ja opastan digiasioita kansalaisille. Opistossa alkaa joululomat pyörimään tuossa itsenäisyyspäivän tietämillä, eli pari-kolme viikkoa vielä töitä tänä vuonna. (Seuraavan kerran töissä sitten tammikuun 2023 puolessavälin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti