perjantai 4. joulukuuta 2020

Ostoksia, musiikkia, kirjallisuutta, kaikenlaista

Tervehdys jälleen... Onko siitä nyt kaksi vai kolme viikkoa edellisestä merkinnästä? No ainakin kaksi viikkoa. Eli aika jälleen lausua ne klassiset sanat: hengissä ollaan, vaikkei tekstiä tuliskaan.

Aloitetaanko ensin työ- ja opiskelujutuilla? Sodankylässä on jyllännyt korona nyt lähiaikoina, jonka johdosta opetus oli tauolla (karanteeni vai mikä se nyt olikaan). Tämä heijastui myös minunkin työskentelyyn sen verta, ettei pariin - kolmeen viikkoon ollut opiskelijoita digineuvonnassa. Mutta nyt viime viikolla alettiin purkamaan näitä rajoitteita, ja opetuskin on palaamassa pikkuhiljaa "normaaliin" lähiopetukseen.

Mutta itse asiaan, eli asia joka huvitti itseäni erittäin paljon. Tutkailin eräänä päivänä työkkärin sivujen kautta alueen (Lappi) koulutuksia. Jos löytyisi esim. työturvakortti-koulutusta lähialueella. Turvakorttejah tarvitaan lähes kaikkialla. Eräässä oppilaitoksessa järjestetään matkailualan koulutusta, ja eräs oppilaitoksen kurssi herätti huomioni.

"Talvipilkinnän opastuksen ABC"?!?!

Sisältö on ihan asiallista, matkailuun liittyvää koulutusta. Mutta kurssin otsikko on niin huvittava... Pistää miettimään: Osaammekohan me pilkkiä? Tarviiko se erillistä koulutusta?


Olikohan muuta josta voisin kertoilla?

Loppuviikosta on itsenäisyyspäivä. Linnanjuhlia ei tänä vuonna järjestetä. Ja varmaan mitään muitakaan suurempia juhlallisuuksia ton korona-jutun vuoksi.

Kävin nyt perjantaina täydentämässä (ruoka)varastoja itsenäisyyspäivää silmälläpitäen. Lähinnä salaattitarpeita jne. Käväsin samalla pikasesti myös kirjastossa ja kirppiksellä. Pari kirjaa tarttui kirjaston poistomyynnistä, tietokirjallisuutta... Kirppikseltä mukaan tarttui Anna Puun kahden CD:n kokoelmapaketti, kaksi ekaa julkaistua albumia. Anna Puu -albumi vuodelta 2009 ja Sahara vuodelta 2010. Joskus aikoinaan olen ostanut tuon ekan albumin, ja voiko sanoa syvästi tykästyin kyseisen levyn antiin. Ja nyt kun löytyi alle 2 eurolla pari levyä, niin ei voinut ohittaa tarjousta.

Ei muuta kuin seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti