Sosiaalinen media ja Sodankylä
Kait sitä voi jo pitää virallisena tietona, jos asiasta uutisoi Lapin Kansa ja Yle. Helsinkiläislähtöinen vlogaaja (vlogin eli videolokin pitäjä) aloittaa syksyllä 2019 Sodankylässä vuoden mittaisen projektin. (Voiko sitä pitää projektina?) Eli vuoden aikana videoi ja kertoo elämästään Sodankylässä. Kyseessä siis Äidin puheenvuoro -vlogia pitävä Inari Fernandez.
Asiasta voi lukea lisää myös kunnan sivuilta.
Mielenkiinnolla jään odottamaan millainen tästä vuoden reissusta tulee.
Pohdiskelin onko muita sosiaalisen median edustajia, jotka olisivat kertoneet elämästään Lapissa tai Sodankylässä. Mieleeni juolahti eräs blogaaja, johon törmäsin somessa pari vuotta sitten. Jonna Saari on pitänyt blogia niin Retkipaikka-sivustolla kuin Blogger-alustallakin. Itse olen seurannut henkilöä lähinnä Instagramissa.
Sattumalta törmäsin tätä merkintää kirjoittaessani Rinkkaputki-sivustoon. Retkeilyaiheinen sivusto/blogi, joka sivuaa ja koluaa myös Lapin maisemia.
Digin opiskelua ja työjuttuja
Syksyllä alkaa kansalaisopiston (ja kirjaston) digiopastusprojekti, johon olen lupautunut osallistua. Kansalaisille opetetaan ja opastetaan mm. älylaitteiden käytössä. Vastaavaa on ollut jo aiemminkin, ja omalla tavalla tämä on jatkoa sille.
Olen tällä viikolla (itse asiassa jo aiemminkin) etsiskellyt materiaalia kyseisessä projektissa hyödynnettäväksi. Mitä ja miten eri digitaitoja opettaa? Esimerkiksi Ylen Digitreenit on yksi hyvä opiskeluväylä ja materiaalinlähde opiskella digilaitteita ja digitaitoja.
Mutta asiasta lisää ja tarkemmin, kun asia on ajankohtaisempi.
Muut höpinät
Käväsin eilen pikaisesti kirjastossa, piti palauttaa yksi leffa. Mukaan tarttui eräs kirja, joka kertoo venäläisistä erakoista. Miten päädyin kyseiseen kirjaan? Selailin Wikipedian artikkeleita, kun törmäsin lähteissä ja lähdeviitteissä kirjaan. Aihe vaikutti mielenkiintoiselta, joten päätin lainata kirjan.
Kyseinen teos on Taigan erakot, joka kertoo siperialaisessa vuoristossa eläneestä erakoituneesta perheestä.
Linkit
Perhe eli 40 vuotta eristyksissä, eivät tienneet edes toisesta maailmansodasta, ESS 31.1.2013
Perhe eli täysin eristyksissä yli 40 vuotta - ei tietoa II maailmansodasta, IS 30.1.2013
Vasili Peskov: Taigan erakot, Minä ja Tolstoi -blogi 1/2014
Ortodoksi.net-sivuston FB-merkintä, 19.1.2016
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti