torstai 7. helmikuuta 2019

Sekalaisia merkintöjä

Päivän knoppitiedot: Vallankumouksia
Muistui mieleen eräs pubivisakysymys viime vuodelta. Missä käytiin nk. laulava vallankumous? Vastaus on Viro. Kyseinen vallankumoushan liittyy siis Balttian maiden itsenäistymiseen Neuvostoliitosta 1980- ja 90-lukujen taitteessa.

Aloin tuossa miettimään minkälaisia nimityksiä ovat vallankumoukset saaneet? Luntaten Wikipediaa (Luokka: Vallankumoukset)... Useimmat kapinat tai vallankumoukset ovat nimetty maan mukaan, mutta muitakin nimityksiä mahtuu listalle. Listatuista vallankumouksista neljällä on annettu kukan nimi, kolmella on väriin liittyvä nimitys ja parilla muulla on hieman erikoisempi nimitys. Esimerkiksi Mainio vallankumous on 1680-luvulla Englannissa käyty kumous.

Muut jorinat
Olen tässä pari päivää pähkäillyt miten kirjoittaa erästä virallisempaa blogimerkintää. Kerran jos toisenkin on pitänyt aloittaa (lähes) alusta alkaen uudestaan. Välillä tulee jonkinlainen stoppi, miten siirtyä sujuvasti asiassa eteenpäin tai miten asian kertoisi sujuvasti. Jos mitään ei ole keksinyt, niin eikun uudestaan alusta...

Hieman myöhässä tulee tapahtumalistaukset tälle viikolle, mutta syytetään laiskuutta ja aikatauluongelmia. Eilen keskiviikkona oli saamelaisten kansallispäivä ja tiistaina oli Runebergin päivä.

Hieman ongelmallinen päivä tuo saamelaisten päivä. Puhutaanko tarpeeksi ja miten asiasta puhutaan? Pinnalla kun ovat olleet joidenkien mielestä pelkästään pinnalliset asiat, pintaraapaisu asiasta. Mene ja tiedä...

Hieman hämärän peittoon on jäänyt Googlen ilmoitus sulkea Google+ -palvelu. Palveluhan loppuu nyt kevään aikana. Hämärän peittoon on jäänyt kirjautuminen Googlen palveluihin. Google-ryppäässä on mukana Googlen itsensä lisäksi mm. YouTube ja Blogger, joita itse käytän enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Jatkuuko samanlaisena (keskitettynä) kirjautumisena kuin aiemminkin? En tiedä, mutta toivotaan parasta.

Niin, juu... Googlehan on tuppautunut myös älylaitteisiin, Android-järjestelmissä on keskitetysti kaikki Googlen jutut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti