sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Viikon 42/2018 sekalaisia merkintöjä

Selailin sosiaalista mediaa ja törmäsin erääseen tapahtumaan, Tänä vuonna teen jouluostokseni Sodankylästä. Olisiko ideaa? Syksyn aikana monesti on keskusteluissa käyty pienten paikkakuntien elinkeinoelämän muutoksia, eli kuinka kivijalkakaupat selviävät vähenevien asiakasmäärien suhteen.

Syksyn edetessä alkavat nk. flunssakausi. Joka vuosi sama juttu... Nimittäin flunssapiikin aika ja niiden kanssa vekslaaminen. Yle uutisoi rokotusten alkavan nyt lokakuussa. Jos minä nyt tiedustelisin paikallisesta terveyskeskukseta tiedustelisin tarkempaa aikataulua, perinteiseen tapaan vastaus olisi ettei henkilökunta tiedä asiasta vielä mitään. Eli vaikka virallisesti olisikin jaossa, ei ne flunssarokotteet ole Sodankylässä jaossa vielä pitkään aikaan. Marraskuun alussa, jossain sosiaalisen median kanavalla mainittiin.

Hieman hämäävää mainontaa. Törmäsin Kelekkamessut-tapahtuman mainokseen sosiaalisessa mediassa. Tapahtuman logossa oli tyylitelty Kelekka 2019 Messut. Olikos tämä nyt tämän vuoden vai ensi vuoden mainos?

Ostakaa hyvä koulu! Nimittäin huomasin erään sivukylän koulun olevan jälleen myynnissä. Sattasen koulu on jälleen myynnissä Huutokaupat.com-sivustolla. Aiemminhan koulu on ollut myynnissä Kiertonet-sivustolla. Ilmeisesti ei ole mennyt kaupaksi viidellä tonnilla... Niin, ja jos ette huomannut ironiaa, niin kouluhan on purkukuntoinen.

Jeee! Viikonlopun odotetuin ohjelma on kenties putous. En ehtinyt katsoa live-lähetystä, joten uusinta pitää katsoa sen sijaan.

Muut uutiset
Pitäiskö kaivaa joku Paasilinnan teos ja lukaista? Arto Paasilinna menehtyi alkuviikosta 76-vuotiaana.

Kaivosyhtiö hankkimassa kalustoa parilla miljoonalla. Uutisen mukaan Kevitsan kaivokselle tulossa 17 autoa. Jos on niitä julmetun isoja rekka-juttuja, niin taitaa alkaa jossain vaiheessa aikamoinen ralli kun niitä kuskataan kaivokselle...

Linkit
Kelekkamessut Lapin Messut -sivustolla

Sattasen koulu loppuu Sodankylässä, Yle 11/2014
Sattasen koulu myydään 5200 eurolla?, Sompio

Kirjailija Arto Paasilinna on kuollut, Yle 15.10.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti