Mitä eroa on Parasta ennen ja Viimeinen käyttöpäivä -merkinnöillä? Viimeinen käyttöpäivä on ehdoton, kun taas parasta ennen on enemmän tai vähemmän ohjeellinen. Parasta ennen -tuote on tietyin reunaehdoin vielä käyttökelpoista päiväyksen jälkeenkin. Ei enää priimaa, mutta käyttökelpoista.
Kävin jättämässä päivän loton kioskilla. Törmäsin kiskalla erääseen ketsuppi/majoneesi/maustepurkkiin, jonka päiväykset olivat menneet umpeen aikoja sitten. Elokuussa 2017 tais olla päiväys, eli neljä kuukautta vanhaa. Eikö se ala olemaan jo liian vanhaa? Itse ollessani kaupalla töissä, tuomio oli poistoon eli roskiin välittömästi, oli päiväyslaji mikä tahansa. Ainakin itse laitoin kaikki poistoon, jos sattui päivämäärät umpeutumaan.
Jos muisti ei petä, niin nk. hygieniapassin kurssimateriaalissa (ja tentissäkin) käsiteltiin elintarvikkeiden säilyvyyteen liittyviä asioita. Pirukauta ko ei muista tarkalleen mitä sanottiin päiväyksistä... Suoritin hygieniapassin vuosi sitten, joten kaikkia yksityiskohtia en muista.
Tais muuten olla toinen kerta, kun törmäsin umpeutuneisiin päivämääriin. Asiakkaana siis. Joskus jossain matkailuyrityksessä oli myynnissä mehuja, joiden päiväys oli umpeutunut yli puoli vuotta aiemmin. Alkaa olemaan aika hasardia hommaa...
Linkit
Usein kysyttyjä kysymyksiä (pakkausmerkinnät), Evira
Viimeinen käyttöpäivä, parasta ennen, ruokatieto.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti