keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Ruokaohje: Paprikanautaa

Päätinpä pitkästä aikaa tehdä paprikanautaa. Alkujaan ohje olisi ollut porsaalle, mutta lihana käy mikä tahansa suikaleliha.

Tarvikkeet:
- nautaa (pari rasiaa, á 400g)
- paprikaa (pari kipaletta eri värisiä)
- (mauste)kurkkukuutioita
- ruokakermaa

Suurustamiseen jauhoja (tai maizenaa)

Mausteet
- paprikajauhe
- (valko)pippurijauhe
- soijakastike

1. Liha paistetaan ja maustetaan (paprikajauhe, pippuri & soija). Itse käristän kunnon valurautapadassa...
2. Kastike suurustetaan: jauhoja lihan sekaan, ruskistus ja vettä sekaan. (Jos laiskuus ja/tai kiire vaivaa, käytetään suurustamiseen maizenaa.) Laitetaan lisäksi hieman kermaa.
3. Lisätään suikaloitu/viipaloitu/paloiteltu paprika ja kurkkukuutiot.
4. Haudutetaan puolesta tunnista tuntiin. Itse pistän uuniin about tunniksi.

Tarjoillaan vaikka riisin ja vihannesten kanssa.

2 kommenttia:

  1. kuulostaapa hyvältä

    VastaaPoista
  2. Hyvää se onkin... Ja riittoisaa, riittää lämmitettävää illaksi tai seuraavalle päivälle vaikka olisikin useampikin syömässä =)

    VastaaPoista