lauantai 8. toukokuuta 2021

Rovaniemi extempore

Tuli torstaina käytyä pitkästä aikaa Rovaniemellä. Ex tempore eli hetken mielijohteesta. Aikaa kun oli, niin aattelinpa kävässä "isolla kirkolla". Pitemmän päälle nk. neljän-seinän-sisällä-homehtuminen ei oikein tuntunut houkuttelevalta vaihtoehdolta. Jotain vaihtelua tartti saada arkeen.

Mitään kummempaa suunnitelmaa ei ollut, tuolla pitää ehdottomasti käydä -kohteita ei ennakkolistalta löytynyt. Ennakkoon olin suunnitellut vaihtoehdot kohteista, joissa voisi ehkä käydä. Lopullinen listan kokoonpano varmistuisi vasta tultuani kotiin. Kun varmaksi ei voi sanoa kuinka kauan matkalla menisi ja kuinka kauan uhrautuisi eri kauppapaikoissa...

Läksin liikenteeseen sen verto myöhään, että Rovaniemelle päästyäni oli päivä puolessa ja lounasaika. Ruokailupaikaksi valikoitui tuttu ja turvallinen Comico. Vuosien ajan käynyt syömässä Comicossa, ja en ainakaan kummempaa valittamista ole koskaan löytänyt. Olenkohan juminut ja urautunut? Huomasin juuri, että tilaan aina saman pihvin (mikäköhän cotsico se nyt olikaan). Kastike tainnut vaihdella aina kattauksen mukaan...

Liekö nuo koronarajoitukset tai -pelot, mutta kumman vähän oli asiakkaita syömässä. Normaalisti/aiemmin olisi ollut useammassa pöydässä asiakkaita (vähintään puolillaan?). Nyt tais olla niin, että mun lisäksi kahdessa tai kolmessa pöydässä muutama hassu asiakas. No ainakin turvaetäisyydet toimii tuolla asiakasmäärällä.

Missä tuli muualla käytyä? Katsastin Minimani-myymälän, taitaa olla ketjun uusin myymälä ja samalla Rovaniemen uusin hypersupersuurimarketti-osaston myymälä Rovaniemellä. No, isohan se oli. Ja uusi. Avattu viime vuonna? No, kauppa itsessään ei herättänyt mitään ahaa-elämystä. Ihan perus superhypermarketti, jota nämä jo tutuksi tulleet prismat ja cittarit muutenkin edustavat. Hintatasoon en kummemmin perehtynyt, kun piipahdin pikaisesti "vain ovensuussa" katsastamassa kaupan (ja toteamassa kaupan olevan samasta muotista kuin muutkin kaupat). Hintavertailua sen suhteen siis en tehnyt.

Suuntasin Minimanin jälkeen SPR:n Kontti-myymälään. Voiko Konttia kuvailla kirppikseksi? Ei ihan perinteisessä mielessä kirppis, vaikka samaa ajatusta noudattaakin käytetyn tavaran myynnin osalta. Wikipedian artikkelin määrittelee sanalla kierrätystavaratalo. Englanniksi taidetaan käyttää termiä second-hand? Mutta asiaan... Mitä ostin? No kirjallisuutta ainakin. Douglas Adamsin Linnunrata-kirja tarttui mukaan. Palatessanin kotiin huomasin ostaneeni kirjan jo aiemmin. Ei siinä mitään, toinen kirja on uudemaa painosta ja toinen vanhempaa. Pitänee katsoa onko eroja (ja laittaa toinen kiertoon, jos ei ole eroja). Täydensin myös astiastoani parilla lasilla. Olen saanut joskus pari lasia lahjaksi, ja nyt täydensin sarjaa nyt löytämilläni laseilla. Kun ei koskaan tiedä milloin seuraavan kerran törmää vastaaviin laseihin, ainakaan halvalla. Harvemmin nimittäin olen nähnyt niitä laseja myynnissä kirppiksillä yms. Kirjojen ja lasien lisäksi ostin pari leffaa. Aina Kontissa käydessäni tutkailen kirja- ja leffaosaston, josko löytyisi jotain mielenkiintoista. Aina ei löydy, mutta silloin tällöin löytyy jotain jonka voisi lukea tai katsoa.

Olikohan muuta? Citymarketin kautta kotiin. Hieman alkoi hirvittämään kassalla, kun loppusaldo alkoi lähestymään satasta. Innostuin nimittäin ostelemaan hieman vaatteita. Jostain syystä tulee ostettua vaate tai pari, kun käyn cittarissa. Tarjonta sen verto hyvä, että löytyy minullekin jotain.

Kansien kuvat poimittu netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti