keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Viikko 14/2014: Kauppaa ja käyntiä

Pienestä lähti merkintäidea liikkeelle... Viikonvaihteessa särkyi niinkin yksinkertainen laite kuin selänraaputin. Vuosia olen omistanut teleskooppiraaputtimen, kätevä laite. Selkä kun kutiaa, niin siinä ei auta muu kuin ottaa avuksi kättä pitempää. Varsinkin kun mulla on psoriasis. Psoriasiksessa se haittapuoli, että iho kutiaa herkemmin.

Tosiaan, läksin netistä etsimään netistä mistä löytyisi kyseisiä tuotteita. Löysin parikin paikkaa, joissa oli myynnissä kyseisiä tuotteita. Hieman ihmetytti kategoria, johon selänraaputtimet olivat luokiteltu. Pilailuvälineet! No eivät ole meittin mielestä. Ihan asiatavaraa ovat. Pari kappaletta läks tilaukseen. Tuli halvemmaksi tilata emp-sivustolta kuin toisesta sivustolta. Toisella sivustolla oli ymmärtääkseni minimitilaus 15 euroa + postikulut (8e). En tarvitse viittä raaputinta, joten päädyin tilaamaan toisaalta (5e halvempi).

Seuraan sosiaalisessa mediassa STT:n uutissyötteitä. Eräs merkintä käsitteli netti(huuto)kauppoja. Uutinen käsitteli kuinka yritykset myyvät käytettyjä, käytöstä poistettua kalustoa netissä. Uutisessa mainitulla sivustolla (Kiertonet) myyvät myös kunnat tarpeettomiksi käyneitä asioita. (Sana hukassa, tuotteista tai tavaroista ei voi suoraan kuntien kohdalla puhua, koska myytävien tuotteiden lajikirjo on valtava.) Muistin tuosta kunta-maininnasta, että myös Sodankylä myy erästä kohdetta Kiertonet-sivustolla. Sattasen koulu on myynnissä, jälleen tai vieläkin. Ensimmäisellä kierroksella eivät saaneet myytyä, vaikka tarjouksia tuli mukavasti. Toisellakaan kierroksella ei myyntiä, vaikka tarjoukset ylittivät edellisen kierroksen ylimmän hinnan. Tällä hetkellä huutoja vain yksi, ja sekin vaikuttaa olevan "pilahuuto".

Mitä muita netissä toimivia kauppoja löytyy? Huutokaupoista itse käyn "stalkkaamassa" säännöllisen epäsäännöllisesti Huutokaupat.com-sivustoa sekä Huuto.net-sivustoa. Elokuvien ja sarjojen osalta käytän Discshop-sivustoa.


Muut aiheet
Huomasin juuri erään asian: Tällä viikolla alkoi eduskuntavaalien ennakkoäänestys. Varsinainen äänestyspäivä on sitten 14.4.2019 (sunnuntai). Seuraavat vaalit onkin parin kuukauden päästä. Toukokuussa järjestetään nimittäin europarlamenttivaalit.

Vaaleista voi lukea tarkemmin vaikkapa Vaalit.fi-sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti