maanantai 11. helmikuuta 2019

Uutisvirrasta poimittua: Pelejä ja Internettiä

Selain. Browser in English. Ohjelmisto, jota käytetään nettisivujen selailemiseen.

Lähde: HS
Klassinen kysymys: Mitä selainta käytät? Itse käytän tietokoneella Firefoxia ja älylaitteella (kännykkä) laitteen omaa selainta. Ilmeisesti tän kännykän selain on jonkinlainen mobiiliversio Chromesta.

Lueskelin Helsingin Sanomien artikkelia selaimista. Oikeastaan pääosassa oli Internet Explorer -selain. Nykyään kyseistä selainta kukaan ei suosittele. Vanhaa teknologiaa, jota ei päivitetä...

Tutkailin blogin tilastoja. Chrome ja Firefox ovat kärkisijoilla blogitilastojen käytetyimmissä selaimissa.

Onko Afrikan tähti tuttu peli? Milloin viimeksi olette pelanneet Afrikan tähteä? Itse taisin viimeksi pelata loppukeväästä tai alkusyksystä. Reilu puoli vuotta sitten? Olen käynyt muutaman vuoden ajan porukassa, jossa silloin tällöin on peli-iltoja. Laidasta laitaan pelejä, rummikuppia ja unoa. Yhtenä pelinä myös Afrikan tähti. Hitsi kun ei tarkemmin muista päivämääriä milloin olisin pelannut Afrikan tähteä...

Luin Hesarin juttua EU:n nimisuojauksista. Virastolle pitää todistella, että tuotemerkki on aktiivisessa käytössä. Ja artikkelissa haastattelussa Afrikan Tähden kehitelleen jälkeläisiä, joita tämä tuotesuojan todistelutaakka koskee. Lehtijutut, mainokset, somejutut... Kaikista dokumentaatiot, että saa todistella merkin olevan aktiivisessa käytössä.

Erikoista, sanoisimpa.

Pitäisikö hankkia Afrikan tähti? Kotona on kyllä jokin peli vuodelta miekka ja kivi, mutta vuosien saatossa pelinappuloita kummasti kadonnut  jne. Hintavertailuja hieman tein... Kärkkäisellä hinta näyttäisi olevan 13 euroa ja Tokmannilla 15 euroa. Pitänee jossain vaiheessa kävässä Tokmannilla tarkastamassa paikanpäällä mikä on kivijalkaliikkeen hinta (kunhan Säästökuoppa on virallisesti muuttunut Tokmanniksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti