

- Yle: Katso, mikä muuttuu vuodenvaihteessa
Ohjelmointivirhe, tietokoneohjelman lähdekoodissa oleva virhe. Jaetaan kahteen pääluokkaan: syntaksivirheet ja semanttiset virheet. Syntaksivirheet paljastuvat heti, koska kääntäjä ei pysty kääntämään sellaista ohjelmakoodia eikä ohjelmointikielen tulkki voi tulkaten suorittaa sellaista ohjelmakäskyä. Semanttinen virhe saa ohjelman toimimaan väärin jossain tilanteessa. Ohjelman, jossa on paljon vakavia virheitä, sanotaan olevan buginen. Ohjelmointivirheellä selitetään myös usein ohjelmistosodankäyntiin liittyviä ohjelmistojen ”ominaisuuksia”, esimerkiksi ohjelmistoon jääneitä takaportteja ja turvallisuusrakenteiden ohituksia tai puskurin ylivuotovirhettä (ohjelmointivirheitä).
Sana tulee englannin kielen ludetta ja hyönteistä tarkoittavasta sanasta bug (suom. ötökkä). Vanha insinööritermi, jota esimerkiksi Edison käytti kirjoittaessaan vuonna 1878. Bugi-termin väitetään usein syntyneen vuonna 1945, kun ryhmä Harvard Mark II -tietokonetta testaavia insinöörejä löysi sen sisältä koiperhosen. Tämä ”bugi” oli kuitenkin löytäjistään hauska ja kirjaamisen arvoinen, koska termi oli jo silloin tunnettu.
Mary Blair (21.10.1911 - 26.7.1978), syntyjään Mary Robinson
Amerikkalainen taiteilija, muistetaan parhaiten The Walt Disney Companylle tekemästään työstä. Tuotti upeaa konseptitaidetta piirroselokuviin kuten Liisa Ihmemaassa, Peter Pan ja Tuhkimo. Syntyi McAlesterissa, Oklahomassa. Perheensä muutti Teksasiin hänen ollessaan vielä pieni lapsi sekä myöhemmin Kaliforniaan hänen ollessaan n. 7 ikäinen. Valmistuttuaan San Jose State Collegesta sai stipendin opintojen aloittamista varten kuuluisassa Chouinardin taideinstituutissa Los Angelesissa. 1934 naimisiin toisen taiteilijan, Lee Everett Blairin kanssa. Marysta tuli animaation parissa työskennelleen Preston Blairin (1918-1994) käly. Aviopari Blair alkoi pian työskennellä yhdessä piirrettyjen parissa Ub Iwerks -studiolla. Lee jatkoi myöhemmin töitään Harman-Ising-studiolla ja sittemmin liittyi Walt Disney -studioon, johon myös Mary liittyi vuonna 1940. Työskenteli jonkin aikaa tehden konseptitaidetta muun muassa Dumbo-elokuvaan, Kaunotar ja Kulkuri-elokuvan esiasteversioon sekä Fantasia-elokuvan uudelleenfilmatisointiin (julkaistiin 1990-luvulla). Peter Panin valmistuttua vuonna 1953 jatkoi töitä mm. mainosalalla graafisena suunnittelijana sekä lastenkirjojen kuvittajana. Kuoli aivoverenvuotoon 26.7.1978. Postuumi Disney Legend- palkinto 1991, ASIFA-Hollywoodin Winsor McCay -palkinto 1996. Vaikka hänen elämäntyönsä animaation ja graafisten taiteiden parissa ei ole kovin yleisesti tunnettu, hänen rohkea ja innovatiivinen tyylinsä elää yhä tänäkin päivänä vaikutteena monien piirrostaiteilijoiden työssä. Google juhlisti sadatta syntymäpäiväänsä 21.10.2011 hänelle omistetulla teemasivulla.
Term usually used in message boards to break a chain of posts, or an attempt to stop users from completing an entire image.
Päivälle omistetun sivuston mukaan tarvitaan kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumaan. Epäonnistumisessa kun piilee myös onnistumisen siemen.
13.10. on lupa olla huono, siihen oikein kannustetaan. Suomalaiseen on iskostettu riskien karttaminen epäonnistumisen pelosta, ja ilman riskejä ottavia yrittäjiä ei uusia työpaikkojakaan synny. Aalto Entrepreneurship Society ja Boardman Tulenkantajat järjestävät yhdessä lukuisten suomalaisten yrittäjyysyhteisöjen kanssa Kansallisen epäonnistumisen päivän.
- Suomi tarvitsee kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumaan. Tavoitteenamme on herättää keskustelua epäonnistumisista ja niiden merkityksestä uusien menestystarinoiden synnylle, kertoo Petri Vilén Boardman Tulenkantajat -ryhmästä, joka on yksi päivää luotsaavista tahoista.
Epäonnistuminen on yksi niistä teemoista, jotka ovat nousseet pintaan viime aikoina uusien kasvuyritysten tullessa esille mediassa. Esimerksiksi Rovion tie menestykseen Angry Birdsin myötä vaati taakseen yli 50 vähemmän menestynyttä julkaistua peliä.
Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta. Siinä kerättyjä varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille tarjottavaan neuvontaan.
Kampanja järjestetään vuoden 2011 lokakuussa jo yhdeksättä kertaa Suomessa. Kampanjan tunnus on roosa silkkinauha, joka on rintasyövän vastaisen taistelun symboli ympäri maailman
Teija Sopanen (oik. Teija Väärä, ent. Purhonen, ent. Oravisto, os. Sopanen)
Suomalainen televisiokuuluttaja, toimittaja, missi ja elokuvanäyttelijä. Suomen Neidoksi 1953. Elokuvia: Tyttö tuli taloon (1956), Niskavuoren naiset (1958), Kovaa peliä Pohjolassa (1959), Juoksuhaudantie (2004, televisiotoimittajan rooli). YLE:n toimittajana & televisiokuuluttajana 1957–1974. 1990-luvulla ruoka-aiheisissa televisio-ohjelmissa, esim. Teijan keittiö. Mona-Lisan päätoimittajana 1974–1975, henkilöjuttuja Jaanaan, Seuran toimittajana.
Szent-Györgyi (1893–1986) oli unkarilainen fysiologi ja biokemisti, sai Nobelin lääketieteen palkinnon vuonna 1937. Tutki 1940-luvulta alkaen lihaksen supistusmekanismia. Sitä ennen hän oli eristänyt heksuronihapon, jonka hän osoitti olevan identtinen C-vitamiinin kanssa.Lisää Szent-Györgyistä:
Tiesitkö, ettäLinkit:
...arviolta 75 miljoonaa lasta ei koskaan pääse kouluun.
...noin 120 miljoonaa lasta on vailla alkeisopetusta. Suurin osa heistä on tyttöjä.
...lukutaidottomia aikuisia on noin 776 miljoonaa. Heistä kaksi kolmasosaa on naisia.
...valtaosa köyhimpien kehitysmaiden naisista ei osaa lukea eikä kirjoittaa.
...Malin aikuisväestöstä lukutaidottomia on 82 prosenttia naisista ja 65 prosenttia miehistä.
Suomalaiset pärjäävät parhaiten leudossa lämpötilassa. Tutkijoiden mukaan kuuma lämpötila nostaa suomalaisten kuolleisuutta suhteellisesti enemmän kuin kylmä. Kylmän ja kuuman sietokyvyssä on havaittavissa myös alueellisia eroja.