keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Etätapaamisia, tietoteknisiä huomioita ja muita höpinöitä

Tänä talvena olen osallistunut useampaan kokoukseen, tapaamiseen tai tapahtumaan etänä. Eli käytännössä kotisohvalla olen tuijottanut läppärini ruutua ja yrittänyt seurata käsiteltävää asiaa. Mietin juuri mitä yhteistä kyseisillä tapahtumilla on. Siis sen lisäksi että järjestetään verkossa. Ei taida olla... Jokaisella tapaamisella eri aihe ja jokaisella kerralla eri ohjelmisto. No ne kaikki ohjelmistot olivat/ovat tosin nk. VoIP-sovellutuksia, eli ääni netin yli lontoon murteesta karkeasti käännettynä (netissä toimivat puhelut).

Ekana taisin käyttää Skypeä, tai oikeastaan sen yritysversiota. Tosin itselläni ei tarvinnut hankkia maksullista versiota, kun kutsulinkin kautta osallistuin tapaamiseen. Vastaavasti myöhemmin osallistuin kokoukseen Microsoft Teams -palvelulla. Verkkoversiolla tällä kertaa... Itselläni ei vielä tuossa vaiheessa ollut sovellusta tai tunnuksia palveluun. Eikä taida vielä nytkään olla tunnareita muuhun kuin ilmaisversioon. (Jaoteltu ilmeisesti ilmaiseen ja yritysversioon.) Pitäis varmaan tuohon sovellukseen perehtyä hieman, jos joutuu koronasta johtuen järjestämään opetusta etänä.

Eilen torstaina järjestettiin Mätsis-rekrymessut (tapahtuman FB-sivut). Käväsin pikaisesti tutustumassa mitä kaikkkea tarjolla. Pariin työpajaan tuli samalla osallistuttua (mm. CV:n laatiminen).

Tuli parin päivän tauko kirjoittamisessa. Pitäis opetella kirjoittamaan kerralla loppuun ja julkaisemaan sopivassa aikataulussa, ettei tuu turhia katkoksia. Olikohan minulla muuta mitä olis pitänyt kirjoittaa tähän merkintään? Pari päivää ollut selkä kipeä, oikean puolen kylki ollut jotenkin hellä. Hellä on ehkä vähän väärä sana kuvaamaan tilaa. Ajoittain väärässä asennossa esiintyy kipua. Todennäköisesti revähdyttänyt jonkun lihaksen jostain paikkaa...

Mutta ei kait siinä muuta kuin euraavaan kertaan! Meitti aloittaa leffaillan, töllöstä tulee Riiviöt 2!

1 kommentti:

  1. Itsekin on tullut hoidettua suurin osa tämän viime vuoden kokouksista ja tapaamisista etänä. On kyllä tullut tutuksi kaikenlaiset sovellukset ja ohjelmat. Meillä on töissä myös suunnitteilla ottaa käyttöön uusi toiminnanohjausohjelmisto, johon perehdytys myös tapahtuu etänä.

    VastaaPoista