lauantai 18. tammikuuta 2020

Tammikuun terveisiä (vko 3/2020)

Näin tammikuussa voinee tiedustella päivämääriin liittyvän kysymyksen. Kuinka moni on omaksunut jo tämän vuoden? Siis kun kirjoitat päiväystä, niin tuleeko vielä viime vuosi vai kirjoitatko nykyisen vuoden? Itsellä on hieman hakusassa, kirjoitanko 19 vai 20. Menee välillä sekaisin. Mutta vuoden "symmetrisyys" hieman helpottaa, eli 20-20.

Ajankulusta kun puhe, näköjään viimeksi kirjoittanut vuodenvaihteen jälkeen. 16 päivää sitten? Olen kyllä työstänyt erästä tekstiä, mutta välillä tuntuisi ettei aikaa tai inspiraatiota löytyisi. Mutta täällä ollaan...

Työt kansalaisopistolla alkoivat tällä viikolla, ja parina päivänä viikossa on opetusta ja opastusta digiasioissa. Eli neuvotaan esim. ja mm. älylaitteiden käytössä. Maanantaisin klo 15 alkaen on ollut kirjastolla pari tuntia. Perjantaisin on digikahvila järjestökeskus Kitisellä, jossa vapaamuotoisemmin opastetaan (ja keskustellaan) digiasioista. Opiston kevään kurssit (S-kylän) löytyy vaikkapa opiston sivuilta, josta pääsee myös kursseille (netti)ilmoittautumiseen.
Lähde: HS sarjakuvat

Milloinkas se pääsiäinen olikaan tänä vuonna? Ja milloinkas se Runebergi viettikään päiviään? Nimittäin jälleen kerran, tai oikeastaan pitkästä aikaa ihmettelin asiaa kaupan pullahyllyllä. Runebergintortut ja laskiaispullat olivat tuotu tarjolle... Vastahan me päästiin jouluhullutuksesta ja nyt uutta juhlaa putkeen.

Lopuksi huomioita luonnosta: pitkästä aikaa pikkulintuja enemmän vierailulla lintulaudalla. Alkusyksystä lintuja pilvinpimein ruokailemassa lintulaudalla, varmaan osa muuttolintuja. Lumien tulon jälkeen tasasesti vähentyi lintulaudalla vierailijoiden määrä. Hyvä jos päivässä pari lintua sai bongattua. Nyt saattaa nähdä jopa 4 tai 5 samaan aikaan talipalloja naputtamassa.

Seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti