maanantai 12. elokuuta 2019

Viikko 32/2019 (5.-11.8.19)

Unohtui viime viikolla julkaista merkintä. Julkaistaanpa se sitten nyt. Pahoittelen mahdollisia aikamuotovirheitä tekstissä.

Kaupankäynnin erikoisuuksia
Kaikille lienee tuttua huutokaupan perusteet, eli miten kauppaa käydään huutokaupassa. Myyjä asettaa tuotteen myyntiin (pohja/lähtöhinnalla tai ilman), jonka jälkeen asiakkaat eli huutajat "kilpailevat" tuotteesta ilmoittamalla x euroa (edellistä huutoa korkeamman huudon/hinnan).

Huuto.net-sivustolla on käytössä korotusautomaatti. Mikäli kohteessa on useampi huutaja, kyseinen korotusautomaatti nimensä mukaan korottaa huutajan tarjouksia automaattisesti tiettyyn ennalta asetettuun hintaan asti. Sinänsä kätevää, ei tarvitse itse olla koko aikaa vahtimassa onko joku toinen tehnyt tuotteesta oman huudon ylittävän tarjouksen. Siinä tosin piilee eräs juju. Piirre, jota itse en oikein ymmärrä tai sisäistä täysin.

Olen tehnyt eräässä kohteessa tarjouksen eli olen huutanut tuotetta. Samasta tuotteesta on kilpailemassa toinenkin huutaja, jolla on käytössä korotusautomaatti. Tekemäni huudon jälkeen korotusautomaattia käyttävän huutajan huuto on voittavana huutona. Mutta samalla summalla!? Mistä tämä kuiten johtuu? Tämä logiikka ei oikein aukene minulle. Eikö sen pitäisi tehdä minun huutosummaa suurempi tarjous, että se olisi "voittava" huuto? En ymmärrä...

Lainatakseni Usein kysytyt kysymykset -osion vastausta:
3. Ilmoituksessa näkyy kaksi samansuuruista tarjousta, mistä on kysymys?

[...]käyttäjällä on käytössään korotusautomaatti. Korotusautomaatti toimii nettihuutokauppojen yleisen toimintalogiikan mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että aikaisemmin asetettu korotusautomaatti ohittaa myöhemmin samalle summalle tehdyn tarjouksen.
Lisätietoja ohjataan ohjesivuston Osta heti ja huutokauppa -osiosta. Ja näköjään ajallistakin epäilyttävyyttäkin löytyy noissa huutoajoissa (aika jolloin huuto tehty): Kellonaika, jolloin huuto tehty?

Muut asiat
Katselin tässä vähän aikaa sitten erään influensserin (eli vaikuttaja, kuten ilmeisesti suuressa maailmassa somettajia kutsutaan) somepäivityksiä. Pari kohtaa hieman huvitti... Voi raukkaa jos toivoi postin kulkevan 24/7-periaatteella, ei täällä Pohjolassa lehdet tule kuin maanantaista lauantaihin. Ja Helsingin Sanomat kulkee postin mukana. Postihan tulee kolmena päivänä viikossa, eli viikonlopun Hesarit tulee vasta seuraavalla viikolla...

Tankavaarassa on menossa kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskilpailut. Olikohan ne koko tämän viikon? Anyway... Käväsin eilen torstaina katsastamassa tapahtuman. Hetken mielijohteesta päätin käväistä ajelulla ja päädyin Tankavaaraan. Ihmistä ja vilinää mukavasti. Mielenkiintoinen tapahtuma, vaikka seurasinkin vain viimeisen erän... Vois käydä toistekkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti