torstai 30. toukokuuta 2019

Viikon 42/2019 höpinöitä, uutiskatsausta ja huomioita viikon varrelta

Maanantain keskustelunaiheet eivät yllättäneet. Edellispäivän eurovaalit ja jääkiekon MM-ottelut olivat päivän kuumimmat puheenaiheet. Kiinnostaako? No ei minuakaan. EU-parlamenttiin valittiin Suomesta 13 edustaajaa, jääkiekossa Suomi voitti kultaa. Jääkiekossa meemin kaltaiseksi ilmiöksi nousi Mörkö. Kyseessä ei ole Muumeista tuttu otus, vaan erään pelaajan lempinimi... Urheilun tuloksista ja meemeistä uutisoi mm. Yle ja MTV. EU-vaaleista voi lukea vaikkapa Ylen tulospalvelusta.

MM-huumassa eräs muki on alkanut loppumaan kaupoista suuren kysynnän vuoksi. Iittalan Mörkö-aiheinen Muumi-muki on kysynnän vuoksi loppunut osasta kauppoja jo alkuviikosta. Käykö ensi viikolla julkaistavalle Muumi-aiheiselle postimerkkisarjalle samalla lailla, loppuuko kesken? Asiasta kertoo mm. Yle (27.5.19) ja Apu (27.5.19).

Pitäisikö muuten hankkia kyseinen postimerkkisetti? Postin verkkokaupassa Neuvot hyvään elämään -merkkivihko maksaa 9 euroa, ensipäivänkuori 9,70€. Voisi kartuttaa kokoelmaa pitkästä aikaa ihan uudella merkillä (siis uudella-uudella merkillä, ei käytetyllä).

Linkit
Posti julkaisee uusia postimerkkejä Muumi-fanien iloksi, TS 27.3.2019
Uudet muumipostimerkit julkaistaan kesäkuussa, Posti 27.3.2019
Muumi-postimerkkien historiaa, Moomin.com 26.3.2015

Tiistaina (28.5.) viimeinen työpäivä. Tai no viimeinen ja viimeinen. Vika päivä tätä työtä... Työharjoittelu/kokeilu on tullut tällä erää päätökseen. Olen nyt viime aikoina työstänyt opistolla ensi syksyn opetusmateriaali. Tai siis materiaalia, jota käytetään eräässä digiopetusprojektissa. Syksyllä alkaa nimittäin digineuvonta, jossa ihmisille opetetaan mm. älylaitteiden käyttöä. Tähän liittyen materiaalia kerännyt ja työstänyt.

Syksyllä siis jatkuu tämä projekti, tosin omalta kohdalta työ ei varmaankaan ole täysipäiväistä. Mutta onpahan sekin jotain. Ja pääseepähän tekemään sitä mitä osaa ja mistä pitää, työskentelemään tietotekniikan parissa ja pääsee hyödyntämään tietoja ja taitoja muita auttaessa.

Torstai toivoa täynnä? Toivotaan parasta... Mutta oli niin tai näin, tänä torstai on myös pyhäpäivä eli helatorstai.

Lauantaina on juhlapäivä ylioppilailla. Ammattiinvalmistuvilla aiemmin. (Tunnustan, en tiedä amiksen valmistumisaikataului.) Lauantaina käyn illalla perinteisen valkolakkilaskennan, eli montako lakitettua näen illan aikana... Niin tosiaan, taitaa olla hotellilla perinteiset valmistumisbileet siis lauentaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti