sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Viikon 21/2019 kuulumisia

Sattasen koulu myydään, uutisoi Yle ja Lapin Kansa. Koulun myynti-ilmoitus oli keväällä 2019 Kiertonet-sivustolla. Korkein hinta ilmeisesti on 500 euroa, joka on huomattavasti pienempi kuin aiemmin. Edellisillä kierroksilla hinta oli tuhansissa, Sompion uutisessa (julkaisupäivä ei tiedossa) nimittäin mainitaan 5000 euron tarjous. Tätä hieman pelkäsinkin, hinta putoaa kun tarpeeksi hidastelee...

Töissä tuli puhetta paperisilppureista. Vanhoja arkistoja (kuitit, laskut yms) läpikäydessä tulee eittämättä tarve silputa tarpeettomat paperit. Päivän knoppitieto -kategorian tietopläjäys: hävitettäviin dokumentteihin sovelletaan 5- tai jopa 7-portaista standardeja, jotka määrittelevät millaista silppua papereista pitää tehdä. Mitä arkaluontoisempaa tietoa paperit sisältävät, sitä pienempää silppua pitää tehdä. Standardit silpulle taitavat olla DIN-32757 ja DIN-66399. Alin taso (taso 1) käsittää perusdokumentit mitä toimistossa syntyy ja jotka eivät sisällä mitään suuria salaisuuksia, silpun suikaleleveys 12 mm. Ylin (taso 5 tai 7) sisältää kaikkein arkaluonteisimmat asiakirja, ja silpun pitää olla mahdollisimman pientä (max 0.5x10mm).

Linkit
Yleinen kansainvälinen tietosuojaohjeistus papereitten tuhoamisesta
Tietosuojattu paperi, GarbageX/mainos
Paperisilppurit ja toimistopapereiden turvaluokat (pdf), Proficient/mainos
Toimistopapereiden turvaluokat, Ofitec/mainos
Ja jatketaan matkaa!

Lueskelin paikallisen some-ryhmän vuodatuksia liiketilojen sijainneista ja kaupan kannattavuudesta. Sodankylässä liike- ja ydinkeskustan palvelut sijaitsevat nk. pääkadun varrella. Joskus 1990-luvulla rakennettiin "ohituskaista", jotta raskas liikenne (puu- ja kivirekat yms) eivät olisi keskustan tukkeena. Mielestäni ennemmin tiestön uudelleenorganisointi, sillä varsinaista uutta tietä ei rakennettu, vaan olemassaoleviin teihin ja risteyksiin rakennettiin kiertoliittymät ja valoristeykset.

Parinkymmenen vuoden aikana yrittäjät totesivat, että "ohituskaista" vie matkailijavirratkin väärälle suunnalle. Eivät ohjaudu keskustaan niin tehokkaasti kuin haluaisivat. Yrittäjien haluamaa "lisäkaistaa" etelän ympyrään ei rakenneta. Lisäkaista joidenkien mielestä ohjaisi paremmin matkailijoita keskustaan kuin muut toimenpiteet.

Outoa, perin outoa. Kummasti tuntuisi, että on jämähdetty vain yhteen vaihtoehtoon, eikä pohdita muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi tienvarsimainonta. Kuinka monella yrityksellä on mainokset tai tienviitat teiden varsilla?


Jäi hieman kesken. En jaksanut viimeistellä. Ja sunnuntai saapui. Julkaisu-deadline tiukka, pitää julkaista ennen kuin viikko vaihtuu.

Niin juu, ja tänään sunnuntaina eurovaalit. Kävitkö äänestämässä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti