tiistai 7. toukokuuta 2019

Arktista asiaa ja kirjallisuutta

Ihmekkös kun mediassa ollaan viikonvaihteessa kovasti hehkutettu Rovaniemeä. Nimittäin maanantaina alkoi arktisten alueiden (ulko)ministeritapaaminen. Kyseessä taitaa olla Arktisen neuvoston kokous, joka järjestetään Lappi-areenalla. Paikalla ainakin Yhdysvalloista Mike Pompeo, Venäjältä Sergei Lavrov ja Suomesta Timo Soini. Tiistaina järjestetään ulkoministerikokous, johon osallistuvat aiemmin mainittujen lisäksi myös kuuden muun maan ulkoministerit. Arktiseen neuvostoon kuuluu Suomen lisäksi Islanti, Kanada, Norja, Ruotsi, Tanska, Venäjä ja Yhdysvallat. Parin vuoden välein vaihtuva isännöinti/puheenjohtajuus on vaihtumassa, ja seuraava isännöintimaa on Islanti. Asiasta kertoo Yle.

Pitkästä aikaa käväsin kirppiksellä. Pari kirjaa tarttui mukaan. Klassikkokirjallisuutta eli Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille. Tai oikeasataan kaikki osat yksissä kansissa. Sarja nimeltään Linnunrata-trilogia? Ja toinen ostamani kirja mikäs muukaan kuin Arto Paasilinnan teos Elävänä omissa hautajaisissa.

Kuinkakohan Paasilinnaa mulla nyt onkaan kasassa? Edellinen virallinen lukema tais olla 20, jonka jälkeen kokoelma on karttunut kolmella kirjalla. Kuis monta romaania se Arto Paasilinna kirjoittikaan? Nelisenkymmentä? Yli puolet kasassa siis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti