maanantai 28. tammikuuta 2019

Viikon 4/2019 kuulumisia

Viikkojen numeroinnin perusteella tätä vuotta on kulunut kuukausi. Siis mikäli oletamme kuukaudessa olevan 4 täyttä viikkoa. Näinhän ei aina ole. Esimerkiksi kuukausi voi vaihtua millä viikonpäivällä vain, kuten esimerkiksi tammikuun 1. päivä tänä vuonna oli tiistai. Vuotta 2019 ei ole siis vielä kulunut neljää viikkoa, vasta kolme ja puoli viikkoa.

Edellisestä tulikin mieleen, tekstin kirjoittamisajankohta ei ole aina sama kuin tekstin julkaisuajankohta. Tämänkin tekstin kirjoittamisen aloitin torstaina (24.1.2019). Ja tästä johtuu mikäli tekstissä esiintyy ajallisia epäjohdonmukaisuuksia. Saatan nimittäin muokata ja kirjoittaa tekstiä parinkin päivän ajan. Pitäisi varmaan opetella taito käydä teksti lopuksi läpi ja yhtenäistää tekstin aikamuodot aina lopuksi.

Mutta asiaan!

Tällä viikolla, tai oikeastaan osittain jo viime viikolla, lämpötilat ovat olleet kylmiä. Pakkasta on ollut 20 ja 30 asteen välillä koko viikon. Parhaimmillaan pakkaset taisivat kiriä -35 asteeseen. Maanantaina taidettiin rikkoa tämän talven pakkasennätykset, -36.6 astetta kertoo Yle. Hetkinen... Yhtenä päivänä lämpötila tais käväistä -10 asteen lähettyvillä. Mutta muuten on ollut kylmää koko ajan.

Kierrätysasiaa... Sain tuossa vähän aikaa sitten pari kappaletta Arabian ja Iittalan lautasta. Vanhoja eli käytettyjä astioita, joita edellinen omistaja ei enää tarvinnut. Koska lautasten kohtalona olisi todennäköisesti ollut roskis, päätin ottaa lautaset itselleni. Itsellä on jo kattava kokoelma käyttöastioita, ajattelin laittaa ainakin osan astioista kiertoon. Josko muutaman lautasen möisi kirppiksellä? Vielä on mietinnässä kuinka paljon kehtaa pyytää käytetystä, jo hieman haljenneesta lautasesta. Eräs lautanen lautanen löytyy netistä Suomen kukka -nimellä, mutta tuskin lohjenneesta lautasesta viitsii pyytää 85 euron hintaa? Realistisempi hinta lienee lähempänä 10 euroa, eräällä sivustolla hinta on 12 euroa. Olisiko 5 euroa paha hinta?


Tämän tekstin julkaisu viivästyi hieman minusta riippumattomista syistä. Tekstin viimeistely jäi valitettavasti maanantaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti