sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Poimintoja matkan varrelta...

...eli sekalaisia aiheita. Poimintoja mielenkiintoisista artikkeleista, knoppitietoa, hajanaisia otoksia sekalaisista aiheista. Uutisvirrasta poimittua?

Omaan käyttöön
Aikoinaan äänitteestä tai julkaisusta sai tehdä kopion itselleen/lähipiirille (yksityiskäyttöön). Taitaa itse asiassa vieläkin pitää paikkansa.

Luin Ylen artikkelia kuinka kotona tehdään "merkkivaatteita". Ihmiset tekevät omaan käyttöön merkkivaatteiden kaltaisia tuotteita. Onko laillista? Kyllä, mikäli ei mene myyntiin ja kappalemäärät pysyvät pieninä. Muussa tapauksessa laitonta, piratismia. Sama periaate kuin äänitteidenkin kohdalla.

Tekijänoikeus.fi

Musiikki ja tapahtumat
Hotellilla näyttäis olevan ens viikolla esiintymässä Tauski. Pitäiskö käydä? Tuskin olen menossa... Ja jos katsoin oikein, niin näköjään lokakuussa olis hotellilla Happoradio. Hotelli Sodankylä taitaa täyttää 60v ja paikallislehti Sompio 40v. Tai jotain sinnepäin...

Muut höpinät ja huomiot

Olen pohtinut luontoa käydessäni sotilaskodissa munkkikahvilla. Tarkemmin sanoen olen miettinyt miten eri puulajit eroavat toisistaan esimerkiksi ulkoisten vaikutusten suojaantumisessa. Onko kuuset vaurioherkempiä kuin männyt? Ottavatko herkemmin vaurioita ja miten reagoivat niihin? Nimittäin sotkun pihassa kasvaa rinnakkain mäntyjä ja kuusia. Vuosien varrella puiden juurelle on aurattu lunta, traktorin kauha tasapuolisesti kolistellut laitimmaisia puita. Siinä missä mänty kasvaa osumasta huolimatta tasaisena, niin kuuseen on ilmestynyt "pahka", paksumpi kohta.
Lueskelin erään lehden ravintola/ruoka-arvostelua. Toimittaja valitsi kasvisvaihtoehdon. Annoksista löytyi niin voissa paistettua parsaa kuin kermassa haidutettuja kasviksia tjsp. Hei, nyt tais mennä hieman ohi! Ristiriita? Milloin eläinperäiset tuotteet ovat kuuluneet vegaaniseen ruokavalioon? Diettejähän on toki monenlaisia, osa kelpuuttaa kasvisten lisäksi esim. maitotuotteet. Itse artikkelista ei käynyt ilmi, onko arvostelun tekijä millaisella dieetillä. Mutta äärimmäisimmässä (tiukimmassa) kasvisruokaversiossahan ei sallita mitään eläinperäistä ainesta.
Note to myself -osio: Tuli on vaarallista. Se on kuumaa ja se saattaa kärventää partakarvat, jos menee liian lähelle. Joten älä kumarru lähelle tulta...

Olin nimittäin sytyttämässä grilliä, kaasugrilliä nimittäin, kun kävi klassinen tuli ja leimahdus -ilmiö. Kaasu päälle ja grillin omalla sytyttimellä kipinää. Koska kipininää ei tullut, niin oma sytkäri avuksi. No loput voinette arvata. Kaasua sen verto ilmassa, että leimahti vähän korkeammalla liekillä. Onneksi refleksit nopeat ja liekki vähäinen, niin vammoilta säästyttiin. En edes ensin huomannut asiaa ennen kuin ruokailun jälkeen ihmettelin miksi parrasta löytyy hiiltymiä... 😂

PS. Tehty lyhyt RePost-merkintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti