perjantai 1. kesäkuuta 2018

Knoppitietoa sekä muita päivittelyjä ja pohdintoja

Spin-off on alkuperäisestä tv-ohjelmasta/sarjasta (tai elokuvasta) erkaantunut oma sarjansa. Esimerkiksi Frasier on spin-off-sarja. Aloin pohtimaan onko olemassa spin-off-spin-off-sarjaa. Eli onko spin-off-sarjasta erkaantunut vielä spin-off-sarjaa? Tulee mieleen vain yksi sarja. Sydämen asialla -sarjasta erkaantui Kyläsairaala -sarja, josta tehtiin Sairaala meren rannalla (The Royal Today) -jatkosarja. Vai onkohan tuo Sairaala meren rannalla varsinainen spin-off vai pelkkä jatkosarja? Anyway...

Tai no hetkinen. Elokuvia en taida alkaa luettelemaan. Nämä nykyiset supersankari-leffat ovat kultakaivoksia asian suhteen. Joka hepulle oma leffa(sarja), puhumattakaan kaikista yhteisfilmatisoinneista...

Tiesittekö, että lankaliittymiä (puhelin-) Suomessa on n. 151 000 kpl? Tekniikan ja talous uutisoi, että lankaliittymät siirtyvät historiaan 2020-luvulla. Uusia ei myydä ja vanhoja liittymiä suljetaan 50 tuhannen vuositahtiin.

Tarkistin sähköpostin, johon oli tullut muistutus NetPosti-palvelusta. Kuinka moni käyttää kyseistä palvelua? Tunnukset tuli hankittua vuosia sitten, jonka jälkeen tyystin unohdin palvelun. Talvella kävin tarkistamassa palveluun tulleita viestejä, ja vanhimmat viestit olivat lie kohta 10 vuotta vanhoja. Siis lukemattomat. Olisiko ollut peräti vuodelta 2008 tai 2009?

Pari merkintää aiemmin mainitsin kylän pohjoispuolen Tervetuloa-kyltin näkyvyysongelmat. Ajoin päivällä ohi, ja vielä enemmän pimennossa! Nyt kun lehdet ovat (lähes) täysimittaisia, ei vihreäsävyistä kylttiä näe ollenkaan! Ei ennen kuin on ihan vieressä!

Mutta seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti