keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Tekemisiä ja (muita) hommia

Jaahas, viikko lähestyy puoltaväliä. Keskiviikko, keskellä viikkoa... Mitä olen tehnyt tällä (ja viime) viikolla? Kaikkea ja en juuri mitään, sisä- ja ulkohommia.

Perinteiset pihahommat mitä aiemmin(kin) tehnyt, eli risusavottaa ja kukkapenkkejä. Pääsis vain pian ruohoa ajamaan. Paikoin niin huonosti lähtenyt kasvamaan, vaikka sää onkin ollut kesäinen kuukauteen nähden. Lämpöä riittänyt ja paistetta myös. Toukokuu ja puut täydessä lehdessä. Sais välillä sataakin.

Toukokuu lähestyy loppuaan, kuten myös poronhoitovuosi lähestyy loppuaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaapeista ja arkistoista kaivetaan vuoden aikana kertyneet kuitit ja aletaan tekemään kirjanpitoa. Kenelle lankeaa sitten tämä kirjanpito? Minähän se kirjaan kuitit sitteen porokirjanpito-ohjelmaan. Poroton mies tekee poro-kp:ta...

Kuvan lähde
Mitäs muuta? Koulut myös on loppumaisillaan, eli lauantaina (2.6.) on päättäjäiset. Ainakin lukiolaisilla. Onko ammattiinvalmistujilla samaan aikaan juhlat? Muistelisin, että joskus on ollut samalla viikolla mutta eri päivänä. Emmä tiiä. En ole valmistunut ammattiin, ja lukiostakin pääsin.... ööö... 15 vuotta sitten? Ikäkriisin paikka?!

Ja kun tästä ikäkriisistä päästiin, niin hieman tulevan suunnittelua. Lauantaina tosiaan on päättäjäiset, hotelli järjestää perinteisen Spring Break -tapahtuman. Alakerrassa eli Krouvissa Iskuporakone, yläkerrassa... no jotain nuorisolle. Ajattelin piipahtaa illan mittaan ainakin Krouvin puolella.

Kun koulusta puhe, niin pari poimintaa uutisvirrasta.

Kouluille jää yllättävän paljon tavaraa, jota ei kukaan kaipaa. Asiasta kertoo Yle. Mitä tavaroille tapahtuu, kun omistajaa ei löydy? Kirppis tai hyväntekeväisyys. Hyväntekeväisyyteen lahjoitetaan parisataa jätesäkillistä vaatteita. Ja tämä siis käsittääkseni Etelä-Suomessa. Jo on tavaraa!

Helsingin Sanomien mielipide-osastolla julkaisiin kirjoitus koululaistan tietotasosta. Ja Ilta-sanomat kertoi asiasta omassa artikkelissaan. "Suomessa on liian paljon peruskoulun päättäneitä nuoria, joiden valmiudet eivät riitä edes perusasioista selviämiseen." Onko tosiaan näin? Onko taidoissa ja tiedoissa tapahtunut tosiaankin näinkin dramaattinen romahdus? Ei voi muuta kuin ihmetellä...

Tähän onkin hyvä lopetella. Joten seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti