sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Sunnuntain sekalaiset (29.4.2018)

Pitkästä aikaa päätin kirjoittaa merkinnän tietokoneella. Mutta, kas! Heti löi aivot ja ajatukset lukkoon, kun sain koneen ja blogisivuston auki. Aiheet katosivat jonnekkin. Mutta onneksi vain hetkeksi. Puhelimen muistia ja (selaimen) kirjanmerkkejä selailemalla löytyi muutama aihe, jota voisi ruotia.

FB:n ilmoituskanavalta bongasin uudesta yrityksestä. Ilmeisesti kesällä tulee lemmikkieläintarvike-kategorian kauppa Sodankylään. Olikohan tällä entuudessaan yhtään eläintarvikekauppaa? Pari vuotta sitten taisi yksi yrittäjä mainostaa kauppaansa, mutta pakko tunnustaa etten tiedä onko kyseinen putiikki vielä "elossa". En ole pahemmin nähnyt mainoksia lemmikkitarvikkeita myyvistä yrityksistä lähiaikoina.

Kaupasta mieleen. S-marketin remontti loppusuoralla, ainakin avajaisia vietettiin loppuviikosta. Varmaan vielä löytyy hommia, pihatyöt talven jäljiltä jne.

Kieliaiheeseen seuraavaksi. Karsean pitkä sana, lemmikkieläintarvikekauppa. Ei ihme jos pidetään vaikeana kielenä, kun pitkät sanat tuottavat jopa minulle harmaita hiuksia. Lueskelin muuten artikkelia suomen kielestä, tutkija suomi englannin vaikutusta kieleen jne. Rapiotila-termiä taidettiin käyttää kieltä kuvattaessa.

Puhelimessa on kymmenkunta linkkiä uutiseen tai artikkeliin, jotka käsittelevät esimerkiksi juuri kieltä. Muodossa tai toisessa. Pitäis varmaan joskus ajatuksen kanssa käydä blogiaiheita-kansio läpi, katsoa minkälaisen merkinnän saisi. Jos nyt ollenkaan saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti