maanantai 19. helmikuuta 2018

Sekalaiset merkinnät m19022108

Uusi viikko ja uudet kujeet? No ei varsinaisesti mitään uutta, vaikka pitkästä aikaa käväsin liikuntahallilla. Tänään kävin puolen tunnin punttisalireenin. Viimeksi kävin pari viikkoa sitten, nuhan johdosta tuli parin viikon tauko. Enkä kyllä nytkään mitään himotreeniä vetänyt, hieman vielä yskä vaivaa.
Viime viikolla käväsin tutkimassa kulttuuria. Alariesto-galleriassa on Aaten (E. Alajärvi) muotokuvanäyttely, jota kävin tutkailemassa. Olin kirjastoon menossa, kun muistin nähneeni näyttelyn mainoksen. Päätinpä käväistä näyttelyn katsomassa kirjastokäynnin jälkeen. Mukava näyttely, maalauksia ja puutöitä (reliefejä?). Pienimuotoinenhan se oli, mutta eipä se näyttelytilakaan suuri ollut.
Uutisvirrasta poimittua: Hesari uutisoi tuontiautoihin liittyvistä katsastusongelmista. Erään helsinkiläisen maahantuontifirman autoihin oli lyöty turkulaisen katsastuspaikan leimat, vaikka autot eivät ole edes käyneet paikkakunnalla. Hieman huvitti, ei uutinen vaan artikkelin kuvituskuva. Oikeastaan kuvassa oleva "lisälaite". Itse olen käyttänyt vastaavanlaista viivakoodilukijaa työskennellessäni ruokakaupassa. En osaa sanoa minkälaista käyttöä tai millaisia aplikaatioita (sovellutuksia) kyseisellä laitteella on sitten autopuolella. Pikaisen googlettamisen perusteella käyttökohteet ovat vahvasti kaupan puolella, kassa- ja varastokirjanpito yms jne.
Lopuksi postikorttiasiaa. Pysähdyn välillä korttitelineelle käydessäni sotilaskodissa, pikainen vilkaisu onko uusia kortteja jotka saattaisi kiinnostaa itseäni. Onhan yksi keräilykohteista kortit. Samat vanhat kortit, taitaa kaikki mielenkiintoisimmat kortit olla jo kokoelmissani.

Sotilaskodissa on myynnissä kolme erillaista korttia, jotka esittävät/kuvaavat sotkua. Vanhemmat kortit (kuvausaika ainakin) taitavat olla jostain 1980-luvulta, ellei peräti vanhempaa mallia. Uusin kortti tais olla 2000-luvulta. 10 vuotta sitten? Rakennus on pysynyt samana, mutta pienissä yksityiskohdissa eroavaisuuksia.
Sotilaskodista mieleen: Olikos se viime viikolla vala? Meni jostain syystä hieman ohi... Jääkäriprikaatin opastekyltit kyllä näin tässä yks päivä, mutta en sen kummemmin niihin reagoinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti