sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuodenvaihde 2017/2018

Vuosi lähestyy loppuaan ja uusi alkamassa. Lueskelin Ylen uutista, jossa listattiin vuoden 2017 ilmiöitä. Päätinpä koota oman listan vuoden 2017 tapahtumista.

Meinasin aloittaa radiohaastattelusta, mutta tämä tapahtuikin jo lokakuussa 2016. Olin siis mediapajalla, jossa toimittaja kävi tekemässä juttua pajan projekteista (Kylä kuvaa -hanke).

Mennääs sitten tän vuoden juttuihin. Tai no... Mennäksemme tän vuoden juttuihin, pitää muistella viime vuoden juttujakin. Työkuvioiden osalta nimittäin pitää palata hieman viime vuoden puolelle.

Olen maininnutkin blogissani aiemmin työskentelystäni kaupassa. Hyllytyshommia, asiakaspalvelua ja muuta vastaavaa. Toistaiseksi pitkäkestoisin (ja samalla antoisin) työrupeama yhdessä ja samassa paikassa. Ei tosin yhdessä pätkässä vaan parissa eri rupeamassa. Aloitin työt tosiaan viime vuoden puolella. Termit hukassa, kun ei jäänyt mieleen millä termillä se olikaan. Joka tapauksessa, päädyin töihin kaupalle Seita-säätiön kautta. Harjoittelukausi päättyi, jonka jälkeen olin jonkin aikaa vielä mediapajalla. Tämän jälkeen alkoi työkokeilu-jakso, joka kesti yhteensä 6kk.

Mediapajalla ollessani toimiini kuului pääasiassa digitointihommat, eli kuvien skannaus ja videoiden formaattisiirto (VHS->DVD).

Olen surkea muistamaan päivämääriä. En muista sisartenlasten syntymäpäiviä. Alkuvuodesta nuorempi sisar sai toisen lapsen. Molemmalla siskolla 2 lasta, joten taidan siis olla nelinkertainen eno. Keväällä oli ristiäiset, jotka kuvasin videolle.

Olenkohan filmannut nyt yhteensä kolmet ristiäiset ja yhdet häät? Mediapaja-taustani vuoksi luonteva jatkumo kuvata isommat perhejuhlat. Aiempina vuosina kuvasin paremmalla kalustolla, mutta tänä vuonna piti tyytyä omaan vanhempaan kameraan. Olisin lainannut HD-tason kameran mediapajalta, mutta kaikki oli sillä erää varattuja. Mutta sain kuvattua tapahtuman, ja sehän se kaikkein tärkeintä on.

Kamerasta mieleen. Mainitsemani videokamera on eka oma videokamera, jonka taisin saada alkuvuodesta. Käytetty mutta kättökuntoinen. Oli menossa poistoon, mutta lahjoittivat sitten eteenpäin. En tosin ole pahemmin kuvannut sillä, inspiraatio ei ole pahemmin iskenyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti