tiistai 26. joulukuuta 2017

Tapaninpäivän sekalainen kattaus

Joskus aikoinaan laitoin blogin sivupalkkiin haku-toiminnon. Päätin pitkästä aikaa testata kyseistä toimintoa. Ei mennyt aivan kuten suunnittelin tai toivoin sen toimivan. Kokeilin muutamalla "varmalla" hakusanalla, joista tiesin kirjoittaneeni jotain. Ei löytänyt, ei tärpännyt... Pitääköhän olla samassa muodossa kuin on tekstissä?

Kokeilin nk. jokerimerkkiä (eli tähteä/asteriksia *), jonka pitäisi etsiä kaikki sanat joissa on ennen merkkiä oleva merkkijono. Esimerkiksi vael* pitäisi tuottaa niin vaellus- kuin vaeltaja-tulokset. Kokeilin, ei toiminut. Kokeilin koko sanalla, löytyi. Mutta ei kaikkia. Outoa...

Niin, juu... Hakutoiminnon testaukseen päädyin uteliaisuuttani. Selaillessa nettiä mobiilisti kännykällä, blogista näkyy mobiiliversio. Harvemmin selaan omaa blogia, nykyään vielä harvemmin tulee tarkastettua nk. työpöytäversiota (tietokoneelle). Joten päätin vaihtaa ja tutkia työpöytäversiota. Vasta nyt tajuaa kuinka pelkistetty ja karsittu mobiiliversio on työpöytäversiosta. Sivupalkeissa näkyvät asiat (tilastot, pikalinkit, tunnisteet) ovat poissa jne. No ymmärrettävää, pitää olla "kevyt", jotta sujuvasti saa kaiken oleellisen kännykän tai tabletin ruudulle.

Eksyin lajittelemaan valokuvia. Pari kuvaa hävöksissä, joita en meinannut heti löytää. Oli nimittäin vanhempia kuvia, joita en ole sen kummemmin järjestellyt. Olen järjestänyt ainakin nyt parin kolmen vuoden ajan kuvat laitteen ja kuvausvuoden mukaan eri kansioihin. Aiemmat kuvat ekasta digipokkarista ja kännykästä olivat sikinsokin... Ja kun tietokonekin on vaihtunut kerran jos toistekin matkan varrella, niin epäjärjestys ja kaaos on valmis.

Mitäs vielä? Joulu alkaa olemaan pikkuhiljaa ohi. Tai no loppuu ja loppuu, loppiainenhan sen joulunajan kait lopettaa. Perinteinen kysymys: Mitä sain lahjaksi? Johon perinteinen vastaus: villasukkia, kintaat, lukemista. Perinteiset lahjat siis. Vois tästä lähtä lukemaan Ladaromaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti