tiistai 5. joulukuuta 2017

Itsepäisyyspäivän höpinöitä

Klassinen dilemma, tyhjän paperin syndrooma, eli miten aloittaa blogin. Jostain kumman syystä ei löytynyt mielekästä aloitusta, teksti ei meinannut alkaa muotoutua sopivaksi.

Anyway... Uula pohtii ja ihmettelee -tilanne. Saunassa käydessäni jäin tuijottamaan olkapäätäni. Kuinka karvaset kädet mulla onkaan? Kuis mulla on toinen olkapää karvasempi ko toinen? Ja miksiköhän meitti alkoi tämmöstä pohtimaan? Emmä tiiä, elämän suuria kysymyksiä.

Ja asiaan eli itsenäisyyspäivän juttuihin. Huomenna (ke 6.12.) on itsenäisyyspäivä, Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tapahtumaa jos jonkinlaista. Tiistaina oli kirjastolla ja kunnantalolla tapahtumaa (mm. kirjastoauton 50v juttua), K-kaupalla oli ilotulitusta. Kirjastolla käväsin pikaisesti, ilotulitusta en ehtinyt tänä(kään) vuonna näkemään. Yleensä ilotulitus on joulunavauksen aikaan, tänä vuonna oli itsenäisyyspäivän vuoksi(?) siirretty myöhemmäksi. Huomenna olis jotain ohjelmaa mm. sankarihautuumaalla ja liikuntahallilla. Ans kattoo käväsenkö kattomassa tapahtumia.
Jaahas, töllöstä tulee Tuntematon sotilas, Mollbergin versio 1980-luvulta. Yleensä televisiossa on esitetty Laineen Tuntematon sotilas. Jotain hyötyä laiskuudesta, meinasin nimittäin katsoa tän Mollbergin leffan joskus DVD:ltä. Mutta nythän tuo tulee televisiosta. Tän uusimman version käväsin tässä vähän aikaa sitten katsomassa elokuvateatterissa. Pitäiskö katsoa se eka versio jossain vaiheessa? Sais katsottua nuo kaikki versiot samaan syssyyn. Pitäis vielä jostain hommata se kirja, niin kombo olis valmis. En vain ole sitä Sotaromaania saanut käsiini...

Päivittelin hieman blogia ja sen tunnisteita. Läks pois pari "turhaa" tunnistetta, joita harvemmin käyttänyt. Ja parissa merkinnässä korjasin videolinkkejä. Jostain kumman syystä nykyinen ulkoasu ei anna tallentaa merkintää, jossa on upotettuja videoita. Nämä siis muunsin linkeiksi.

Vielä oli perattavaa tunnisteissa. Muutaman turhan ja vähäisen asia/hakusanan vois yhdistää johonkin paremmin kuvaamaan tunnisteeseen.


Ja nyt elokuvan pariin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti