lauantai 28. lokakuuta 2017

Vanhojen muistelua ja uutisia

Alkuun kenties uutiskatsaus?

Sunnuntaina siirretään kelloja tunnilla taaksepäin. Kohti kesää, niin kuin muistisääntö sanoo... Hesari uutisoi aloitteesta kesäajan poistamisesta. Kannatetaan! Hyödyt siirtelystä mitättömiä.

Sodankylästä kaupunki? Vai pitäisikö olla kunta, niin kuin tähänkin asti? Tätä on kyselty nyt syksyllä aktiivisesti. Kauppoihin on ilmestynyt kyselyautomaatteja, joilla saa ilmaista mielipiteensä. Laitteet ovat samoja joilla on kysytty miten palvelut kaupassa hoidettu (nk. hymiö-koneet).

Uutisen mukaan suurin osa pitäisi kunnan kuntana. Ja samoilla linjoilla itsekin, turhaa hössötystä. Imagollinen juttu...

Aiheeseen liittyen? Lueskelin Ylen uutista sotkamolaisesta vaateliikkeestä, liikerakennuksen erikoisuudeksi nousi pinkki väri. Mietinkin voisiko soveltaa Sodankylässä. Keskustan ilmettä on joskus päivitelty harmaaksi, tylsäksi. Taisi olla peräti jonkinlainen virallinen komiteakin arkkitehtejä ym pohtimassa millainen keskustan tulisi olla ja näyttää. Pitäiskö ottaa mallia, repäistä ja maalata joku keskustan taloista vaikka jollain neonvärillä? Ei voisi ainakaan haukkua tylsäksi ja harmaaksi.

Töissä tuli puheeksi hoitopaikat, tarhat ja päiväkodit. Eräs asiakas tunnisti, olin ollut hoidettavana joskus ammoisina aikoina siellä missä asiakas oli ollut hoitotätinä. Itse en tunnistanut, aikaahan tästä on kulunut lie 30 vuotta. Eihän sitä kaikkea voi heti muistaa. Oli pakko kaivaa vanhat luokka- ja ryhmäkuvat esille, muistin virkistykseksi. Tarkemmin kun muistelee, jotain tuttua taisi ollakin... Nimimuisti kun on sitä mitä on, niin nehän ne ekana katoaa. Klassinen naaman muistaa muttei nimeä, ja toisin päin.
Pitäisi varmaan joskus järjestää kuva-albumi kunnolla. Kaikki iloisesti sekaisin. Joskus yritin digitoida kuvia, mutta jäi hieman kesken. Into lopahti...

Pari vuotta sitten tarha/päiväkoti täytti vuosia. Kutsunkin sain juhliin, ja kävinkin silloin vanhoja muistelemassa. Taisin silloin skannata tarhakuvat ja pari kuvaa taisinkin jakaa sosiaalisessa mediassa.

Mitä vielä? Kirppiksellä kävin pitkästä aikaa. Löytyi pari lehteä, viikonloppulukemista. Kolme lehteä alle eurolla, ei paha hinta. Pari numeroa Skepsis-ryhmän lehteä ja kulttuurilehti Kaltio. Lähinnä uteliaisuuttani ostin lehdet. Aiemmin lähinnä kuullut maininnan tai pari näistä, joten nyt korjaantunee asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti