keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Knoppitietoa ja syysaktiviteetteja

Laitoin tekstin tunnisteita/asiasanoja ennen ko pääsin edes itse tekstiä kirjoittamaan. Määrä alkoi pelottamaan: Onkohan kohta enemmän ko ite tekstiä? No sen näkee sitten...

Se on syksy. Ilmat kylmenee, ruska, lehdet varisee alas. Varmimpana vuodenajan vaihtumisena pidän muuttolintuja. Kun näkee (tai kuulee) muuttolinnun, niin silloin on varmasti vuodenaika vaihtunut. Suunta kertoo onko kevät vai syksy, keväällä pohjoiseen ja syksyllä etelään. Tänä aamuna näin joutsenpariskunnan lentävän etelään...

Syksystä ja lehdistä mieleen. Viime viikonloppuna pihahommia, eli kompostin kääntö ja lehtien haravointi. Oikeastaan lehdet meni samalla ko ajoin nurmen kenties vikaa kertaa tälle kaudelle. Kätevä peli tuo keräävä ruohonleikkuri, laiskan unelma. Ei tarvi haravan kanssa heilua, kun on jo lehdet kasassa.

Olisi ollut viikonloppuna myös perunannostoa. En siihen hommaan alkanut. Pellolla hääräs sen verran porukkaa, etten alkanut tunkemaan itteäni mukaan. Ja lisäksi nuhan ja yskän takia en alkanut pahemmin riehumaan pihalla.

Tukkoinen olo ja varsinkin yskä on vaivannut tällä viikolla kiitettävästi. Vähän väliä on saanut olla kurkkua selvittämässä. Ei ole ollut oikein intoa suurempiin urheilusuorituksiin tällä viikolla. Käyn kahdesti viikossa liikuntahallilla (picklebal, punttisali). Maanatain urheilu jäi hieman vajaaksi, kun kuntokin oli vajaa nuhan johdosta. Saatan skipata torstain vuoron.

Pitänee luntata asiasanoista mitä aiheita olinkaan aikonut käsitellä.

Hotelli Sodankylän Krouvissa alkoi pubivisat. Käväsin syyskauden ekassa visassa, pisteitä tuli 15. Huono muisti, en muista kirjoitinko aiheesta merkintää. Erään kysymyksen kohdalla mietin onko luettu samaa artikkelia. Kysymys: Maa, jolla oli 30 v. sitten kolme rajanaapuria, nykyään seitsemän, ja yksikään ei sama? Vastaus: Puola. Olin nimittäin lukenut samalla viikolla IS:n artikkelin, jotenkin jäi mieleen...

Uutiskatsauksen vuoro? Seppälä (vaateketju) ajautui konkurssin. Sodankylästäkin lähtee siis yksi vaateliike pois. Mitä liikkeitä tänne jää? Vähäinen on tarjonta. Ei taida olla yhtään vaatekauppaa. Ainakaan puhtaasti vaatekauppaa. Muoti-Simonen, mutta samassa kaupassa on edustettuna vapaa-aika (urheiluvälineet ja -vaatteet jne). Säästökuopassa myydään vaatteita, mutta se on sekatavarakauppa.

No, harvemmin tulee käytettyä vaatekaupan palveluita. Hyvä jos kerran tai pari vuodessa ostan paidan tai sukat. Ja nekin yleensä siitä vitosella kaksi -tarjousrekistä tai vastaavaa.

Josko läksis loppuillaksi lukemaan kirjaa. Tai sarjakuvia. Arto Paasilinnan kirja olis kesken. Ja Tex Willer myös...

Linkit
Seppälän loppuunmyynti alkaa ensi viikolla, KL 15./20.9.2017
Seppälän taru on loppu – oikeus määräsi yrityksen asetettavaksi konkurssiin, HS 15.9.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti