keskiviikko 23. elokuuta 2017

Knoppitietoa ja tapahtumia

Pitkästä aikaa merkintä. Milloin viimeksi julkaisin jotain? Kymmenen päivää sitten? Ja nytkin blogimerkinnän kirjoittaminen venähti iltamyöhälle, kellokin näyttää kohta kymppiä.

Numerosta 10 muistui kieliopillinen(?) ohje äidinkielen tunnilta. Luvut nollasta kymmeneen (0...10) tulisi kirjallisessa tekstissä kirjoittaa, kirjaimin. Siis ennemmin muodossa yksi kuin 1. Tai viisi ennemmin kuin 5.

Selailin sosiaalisen median syötteitä, kun huomasin erään elokuun lopun tapahtuman. Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisia. Wikipedian mukaan veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla; myös veden, tulen ja valon juhla. Valoisuus alkaa vähenemään, illat pimenemään, kesän lomailukausi loppumaisillaan. Tätä juhlistetaan mm. ilotulitteiden avulla.

Pelastustoimi julkaisi somessa ilotulitteita ja niiden turvallisuutta koskevan päivityksen. Päivitykseen on koottu muutamia keskeisiä turvallisuusohjeita sekä missä ilotulitteita saa käyttää.

Törmäsin tekniikan alan artikkeliin, joka käsitteli Wikpediaa ja sen artikkeleita. Väittämän mukaan linkkejä seuraamalla päätyy lopulta artikkeliin Filosofia. Pitihän se kokeilla. Kokeilemieni parin kerran perusteella voisi väittää toimivaksi jutuksi.
Hakasulkeissa [] kirjoitusasu artikkelissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti