perjantai 8. tammikuuta 2016

Poimintoja uutisista ja tulevaa

Lähde YLE
Lueskelin viikolla uutisia, ja uutisvirrasta huomasin Arktikumin kävijämäärästä kertovan uutisen (Yle). Kävijöitä viime vuonna ennätysmäärä, erityisesti näyttely Wir waren Freunde - Olimme ystäviä on vetänyt väkeä. Uutinen herätti huomioni, sillä olisin halunnut käydä/tutustua tarkemmin näyttelyyn. Sen verto kohuttu näyttely. Harmittaa, kun en ole päässyt kyseistä näyttelyä katsomaan (aikataululliset ja kuljetukselliset syyt). Olisi ollut varmaan mielenkiintoinen. Näyttelyn mainoshan herätti suurta huomiota ja kiivasta keskustelua. Onko oikein mainostaa tulitikkuaskissa? Mielestäni onnistunut kampanja, oivallinenx, kekseliäs ainakin.

Missä muuten menee raja? Mistä ja miten voi vitsailla? Milloin asiasta voi vitsailla? Huumori on vaikea laji. Mutta niinhän sitä sanotaan, kun voi asialle nauraa, niin asiat alkavat olemaan parempaan päin.

Muuten... Olen seurannut mm. YouTubesta komiikkaa englanniksi, stand-up-keikkoja ja Roast-pätkiä. Pari kertaa olen törmännyt Too soon? -toteamukseen. Oivallinen assosiaatio edelliseen kysymykseen.

Onko 60 tai vuotta tarpeeksi pitkä aika, jotta siitä saisi vitsailla? Toisen maailmansodan tapahtumat ovat kaksipiippuinen asia.Mutta muihin asioihin. Ensi viikolla olen menossa Ouluun, keskiviikosta perjantaihin kestävä juttu. Aikataulullisista syistä pitää lähteä jo tiistaina, että ehtii paikan päälle. Keskiviikkona klo 10 alkaa alkujutut, ja enkä ehtisi samana päivänä Sodankylästä Ouluun millään. Pelkästään junamatka kestää kutakuikin 2½ tuntia...

Mitä Oulussa voisi tehdä? Pari paikkaa mielessä, pari museota, mutta en tiedä miten ehtii. Loppuvatko päivät ennen neljää? Nimittäin suurin osa museoista sulkeutuu jo klo 16. Harmi, ei ehdi arkena ja viikonloppuna en ole paikalla. No ans kattoo millaiseksi päivä muodostuu... Tietomaa olis kyllä auki viiteen asti.

Linkit
Museot ym.
Tietomaa
Oulun taidemuseo
Pohjois-Pohjanmaan museo
Arktikum: WIR WAREN FREUNDE – OLIMME YSTÄVIÄ

Uutiset
Mainostemppu oli liikaa – nämä tulitikut Rovaniemi kielsi, IS 27.4.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti