sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Oulu 3/2016

Asuinpaikan sisustusta
Josko hieman kertoilin Oulun reissusta.

Matkustin tosiaan tiistaina Ouluun, kolmen päivän kurssi tiedossa (keskiviikosta perjantaihin). Majoitustiloissa oli parin vuoden sisään tehty remonttia, tiloja oli uudistettu ja sisustusta laitettu uuteen kuosiin. Ihan mukavalta vaikutti sisustus. Tosin hieman tumma joiltain osin, hieman piristystä olisin toivonut joihinkin värivalintoihin... Mutta muuten oli ihan mukavasti sisustettu ympäristö.

Näkymä ikkunasta
Tiistaina oli luppoaikaa, joten suunnistin viereiseen Tietomaahan. Arkisin sulkeutuu klo 17, ja kello taisi olla kahtakymmentä vaille neljä (15:45), kun pääsin aloittamaan kierroksen. Reilun tunnin kiertelin Tietomaassa, perusnäyttely oli pysynyt samana. Olen siis käynyt Tietomaassa aiemminkin, joten perusnäyttelyyn ei sen vuoksi "tuhrautunut aikaa", pystyi keskittymään vaihtuviin kohteisiin ja uudempiin osioihin.

Kuvia en räpsinyt niin paljoa kuin viime kerralla. Onko tästä nyt viitisen vuotta kun viimeksi kävin Oulussa? No, jottei sisältö olisi tylsä ja tulisi vaihtelua, en laita samoja tai samankaltaisia kuvia kuin viime Oulun reissulla...

Tietomaan torni, entinen vesitorni.
Vasemmalla kuva sisältä, puolestavälin. Huimaako?
Erään aluksen pienoismalli. Oikealla puolen "kamera" ja TV,
jolla pystyi tutkimaan alusta tarkemmin. Mukana myös jonkinlaista animaatiota.
Dinonäyttely.
Paha kun en hoksannut ottaa kuvaa robotti-dinoista...
Aulassa lenteli vastaan lentolisko...
Torstaina kävin kävelyllä läheisellä puistoalueella. Eksyinpä myös Pohjois-Pohjanmaan museoon. Tarkoituksena oli sinä päivänä käväistä vain pienellä lenkillä, mutta päätinpä poiketa museokierroksella museon ollessa vielä auki. Museo menee arkisin kiinni klo 16, ja olin liikkeellä vähän ennen kolmea. Jälleen kerran aikaa siis jäi reilu tunti kierrellä näyttely.

Perusnäyttely oli pysynyt samana, joten tunti riitti vallan hyvin museon kiertämiseen. Pääosin pysynyt samana, tosin pientä remonttia/uudelleensijoittelua oli tehty (oltiin juuri tekemässä) esimerkiksi asuinhuoneita esittävissä dioraamoissa.

Kuten Tietomaassakin, ensimäisenä museon aulassa tuli lentävä olio. Tietomaassa oli lentolisko, PP-museossa taas Lepakkomies. Lepakot liittyivät vaihtuvana näyttelynä olevaan esittelyyn, tällä kertaa näyttelyssä oli "vampyyreista" kertova näyttely. Lepakoista kertova näyttely oli suht mukava, informatiivinen. Paha kun en hoksannut sieltä kuvaa ottaa...

Oulun pienoismalli, "pohjoisesta" kuvattuna.
Kultasepän työpaja
Kuinka kauan kestää matkustaa Helsingistä Ouluun?
Hevoskyydillä parisataa vuotta sitten pari viikkoa.
Huomioni herätti oululaiset postileimat,
merkkejä kun olen keräillyt...
Tiedonvälitys on nopeutunut...
1970-luvun keittiö, muistoja ajalta jolloin vanhemmat olivat nuoria.
Tervahauta ja -tynnyreitä.
Tervavene
Merikosken voimala/pato valaistuna.
Valot vaihtoivat myös väriä, mutten vaihdosta ehtinyt kuvaamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti