perjantai 9. lokakuuta 2015

Lokakuussa 2015

Taitaa jäädä tyngäksi tämä merkintä. Lokakuun tapahtumia meinasin nimittäin listata, mutta tajusin ettei niitä ole kovin montaa. Ainakaan en tähän merkintään löytänyt kovin montaa tapahtumaa lokakuulle...

Postimerkin päivä (pe 9.10.)
Tänään vietetään postimerkin päivää. Sosiaalisessa mediassa törmäsin Postin syötteeseen, jossa tätä päivää hehkutettiin. Posti julkaisee useampia paikkakunta-merkkejä.

Posti:
- 54 uutta paikallista postimerkkiä, löydätkö omasi?
- Posti julkaisee 9. lokakuuta 54 erilaista paikallista postimerkkiä, 28.9.2015

Talviaika
Lokakuun loppupuolella siirretään kelloja, kellonaikaa tarkemmin sanottuna. Tunnilla taaksepäin... Kesäaika taitaa päättyä 25. lokakuuta, eli parin viikon päästä.

Kesäaika (WP)


Muut tapahtumat
Renkaidenvaihtoaika on jälleen ajankohtainen. Ainakin täällä pohjoisessa ilmat ja sää alkaa olemaan sen verto kylmät, että tiet ovat ainakin aamusta jäiset ja liukkaat. Ilmeisesti virallinen talvirenkasaika ("talvirengaspakko") on joulukuusta helmikuuhun. Älyttömän lyhyeltä vaikuttava aika, kolme kuukautta! Mutta joustavuutta hieman säännöissä: säiden mukaan saa laittaa aiemmin ja ottaa myöhemmin pois...

Trafi: Autoilu - Talvirenkaat

Syysloma on ensi viikolla (viikko 42?), joten koululaiset lomailevat silloin...

Halloween ja Pyhäinpäivä ovat lokakuun pyhäpäiviä...

Nobelit
Meinasi unohtua: Nobelin palkinnot. Viimeksi uutislähetyksestä kuuntelin/katsoin Nobelin rauhanpalkinnosta (HS 9.10.2015), joka myönnetty niin sanotulle Tunisian kansallisen vuoropuhelun kvartetille ("kansalaisjärjestöistä koostuva yhteenliittymä, joka on edistänyt Tunisian rauhanomaista demokratiakehitystä").

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti