torstai 2. heinäkuuta 2015

Mikä ärsyttää...

Vois käyttää myös sanoja vituttaa tai ketuttaa. Riippuu siitä kuinka paljon kiristää hattua ja onko siinä kuinka paljon (kieliopillisia) kukkia. Joka tapauksessa, menkäämme asian ytimeen eli siihen mikä ärsyttää, tavalla tai toisella.

Mainokset
Instagram on palvelu, jossa voi jakaa ja seurata kuvaotoksia. Alustariippuvainen, eli pitää olla kännykkäsovellus ennen kuin pystyy rekisteröitymään. Ja jakamaan kuvia. Kuvat ovat pääsääntöisesti kaikkien katseltavissa, ja kuka tahansa voi tykätä mistä tahansa kuvasta.

Ärsytystä on herättänyt nyt lähiaikoina nämä "massatykkääjät". En oikein muuta termiä keksi, koska sitähän he juuri tekee. Tykkää mahdollisimman monesta kuvasta, vain saadakseen klikkauksia omaan profiiliin. Ja tämä ilmeisesti vain siksi, että he saavat jonkinlaisen provikan klikkauksien perusteella.
Kuka tekee kenet rikkaaksi?

Kieli (lehdet, media)
Välillä ihmettelen iltapäiväotsikoiden otsikoita, puhumattakaan sisällöstä. Svetismit ja anglismit, eli ruotsin ja englannin vaikutus kieli- ja lauseoppiin velloo joskus liianki kanssa...

En äkkiseltään löytäny esimerkkiä ontuvasta lauserakenteesta otsikossa. Mutta esimerkkinä heitän vierasperäisten sanojen käytön.

Multi- vai monitoiminen?

Liikenne
Olen joskus aiemminkin puhunut liikennekulttuurista. Tai oikeastaan vilkun käytöstä, varsinkin nk. liikenneympyrässä. Risteyksessä on tapana käyttää vilkkua. Oikeastaan se on pakollista. Lain vaatima toimenpide käännyttäessä risteysalueella. Kuinka usein olenkaan todistanut vilkuttomien käyttäytymistä ympyrässä?!

Olen ollut neljäntenä tai viidentenä jonossa, ja yksikään ennen mua ei käyttänyt vilkkua. Samaa luokkaa on muinakin kertoina ollut. Puoli tusinaa autoilijaa, ja vain pari käyttää suuntamerkkiä kääntyessä pois liikenneympyrästä.

Toinen valittamisenaihe liikenteessä on invapaikat. Eräällä parkkipaikalla on pari invapaikkaa. Joka kerta paikat ovat käytössä. Kenelläkään ei ole ollut invatunnusta. Pitäisköhän tehdä sama temppu ko Karpon Hannu? Köyttää rullatuoli autoon kiinni... Löytyy YouTubesta.

1 kommentti:

  1. Hannu Karpon ohjelmanpätkä invapaikoista...
    https://youtu.be/XZB8cgPsao4

    VastaaPoista