maanantai 15. heinäkuuta 2013

Otsikko, otsikko... Ei keksi!

Ei millään keksi otsikkoa. Mielikuvitus ei oikein tänään lennä! Tylsä ihminen?

Merkinnäin aika, edellisestä jo pari päivää aikaa. Olen meinannut jo aiemmin tehdä merkinnän, mutta en ole sitten jaksanut vääntäytyä koneen ääreen kirjoittelemaan tekstiä. Ja aihettakaan ei ole ollut. Mutta nyt on jonkinlainen aihe mistä kirjoitella.

Komposti!

Loppuviikosta ajoin nurmikkoa, ja leikkuujätettä kompostiin tyhjentäessä juolahti mieleen kompostorin kääntäminen. Tai siis sisällön kääntäminen. Alkoi nimittäin olemaan sen verto täynnä kompostiastia, että oli hieman pakkokin alkaa tekemään jotain asialle.

Pihan perukoilla sijaitseva kompostori ei ole kovinkaan suuri: pinta-alaltaa n. metri x metri ja korkeudeltaan reilu metri. Täyttyy loppujen lopuksi aika nopeaa. Yleensä olen valmista multaa ottanut alaosan tyhjennysluukun kautta, joka on auttanut hieman siihen ettei ole niin äkkiä täynnä. Tällä kertaa komposti kuitenkin oli niin täynnä, että tarvitsi kunnon tyhjennyksen ja käännön.

Ilmeisesti komposti tulisi kääntää pari kertaa vuodessa. Valitettavasti laiskan olemuksen johdosta meidän kompostoria ei ole käännetty kuin pari kertaa sen olemassaolon aikana. (Kompostori ostettiin kolme-neljä vuotta sitten Lidlistä.) Lähes puolet kompostista oli valmista multaa, jonka kärräsin perunamaan laitaan odottamaan jatkotoimenpiteitä. Josko viimeistään syksyllä maankäännön yhteydessä ravitsemaan perunamaata...

Loput astian sisällöstä nakkelin takaisin kompostoriin. Hieman sekoitin ja hajoitin tiiviimpiä paakkuja.

Linkit
Kompostin kääntäminen, Gardena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti