lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kari Suomalainen ja Välimeren säästöverotus

Lueskelin tossa päivällä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen teosta Herran pelko on herran alku vuodelta 1976. Vaikka kirjan ilmestymisestä on kulunut jo lähes 35 vuotta (kuvien osalta ylikkin), on joidenkien piirrosten sanoma erittäin ajankohtainen.

Jos otetaan esimerkiksi nykyinen talouskriisi/-vaikeudet. Eniten taloudelliset myllerrykset ovat riepotelleet kait Välimeren valtioita. Viimeksi tapetilla ovat olleet Kreikka ja Kreeta Kypros. Talousihmiset EU:ssa ovat ilmeisesti Suomen johdolla vaatimassa elvytystoimena säästötilien verotusta, termistössä on vilahtanut myös talletuspakko ja -vero.

Suomessa oltiin ilmeisesti 1970-luvulla vähintäänkin pohtimassa säästö- ja/tai talletusveroa (tai sen nostamista). Kari piirsi kyseisestä tilanteesta pilapiirroksensa...


Toinen ajankohtainen kuva on koulujen tilannetta kuvaava piirros. Kouluissa silloin oli rauhatonta. Kouluissa on edelleenkin rauhatonta. On uutisoitu kuinka opettajat ovat voimattomia pahimpien lasten edessä. Eteenkin kun nykyisessä lainsäädännössä ei ole mahdollisuutta puuttua kunnolla rajuimpiin tilanteisiin. Siis kärjistetysti ennemmin poliisi paikalle kuin esim. häiritsevän oppilaan poistaminen luokasta tai koulun alueelta.

Ennen korvatillikka ei ollut asia eikä mikään. Nykyään saa syytteet jo pelkästä ajatuksesta?


PS. (ma 8.4.13)
Ilta-sanomissa artikkeli kouluhäiriköistä


En löytänyt kyseistä uutista (vielä) netistä, mutta tässä muutama muu aiheeseen liittyvä uutinen:
Opettajat kertovat: Uhkailu on arkipäivää (IS 1.6.2011)
Opettajat kertovat häiriöoppilaista: Pulpetit lentävät, saksia vahditaan (HS 14.10.2012)
Näin opettajat kertovat (HS 22.4.2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti