lauantai 1. joulukuuta 2012

Kritiikkiä, blogeja ja linkkivinkkejä

Lienee linkkivinkin aika, blogi kyseessä.

Paskat kirppislöydöt
paskatkirppisloydot.blogspot.fi

Eli kyseessä on blogi, johon on nimensä mukaisesti kerätty mitä ihmeellisimpiä löytöjä eri kirpputoreilta. Punaisena lankana kaikissa löydöissä on huono hinta-laatu-suhde. Blogilta löytyy myös oma profiili FB:ssä.
"Blogin tarkoitus on naureskella näille kirppismaailman kukkasille sekä tietenkin purkaa kiukkuaan, kun joku kiva juttu menee ohi suun ihan siksi, että hinta on järjetön. Tarkoitus on myös herätellä ihmisiä kirppistelemään, tekemään löytöjä, ottamaan selvää asioiden todellisesta arvosta, mutta myös herätellä kirppiksien henkilökuntaa hinnoittelemaan tuotteensa järkevämmin."

Omat kokemukset, kritiikit ja muut vastaavat
Silloin tällöin tulee törmättyä "epäkohtiin" kirppiksillä, hinnotteluissa etc. Esimerkit liittyvät lähinnä kirjallisuuteen ja kirjoihin.

Esimerkkinä voitaisiin ottaa Arto Paasilinnan tuotanto. Kaupoissahan myydään kirjojen pokkariversioita, joiden hintahaitari on 5 ja 15 euron välillä. Pari kertaa olen törmännyt Paasilinnan kirja on maksanut yli 10 euroa. Ja eikä ollut mitään priimaa (sivut hiirenkorvilla, kannet revenneet, kahvi ym läiskiä yms). Samaan aikaan sama kirja maksaa antikvariaatissa 5 euroa! Ja vielä paremmassa kunnossa oleva. Antikvariaatissa sentään luulisi olevan asiansa tunteva henkilökunta.

Pari vuotta sitten ostin Paasilinnan kirjan antikvariaatista, Maailman paras kylä -teoksen. Maksoi alle viisi euroa, muistaakseni 4½. Joten tarkkuutta niihin kirjojen kirppishintoihin!

Toinen seuraamani asia on Huuto.net -sivuston tietotekniikan hintataso. Eteenkin pari kertaa on pistänyt silmään käyttöjärjestelmien hinnat. Esimerkiksi Windowsin vanhemmat käyttikset (Win95, Win98, DOS) on joillain niin sieluttomat ja suolaiset hinnat, ettei ikinä ennen... Kuka h**vetti maksaa 50+ euroa jostain vanhasta käyttiksestä, jonka ensijulkaisusta on vähintään 20 vuotta ja jonka päivitykset loppuivat vähintään 10 vuotta sitten?! Eteenkin kun samaan aikaan uusimpien versioiden hinnat alkaa alle 30 euron (=puolet halvemmalla?)
PS. Ubuntu on ilmainen linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, jonka voi ladata tai tilata Ubuntun kotisivuilta (suomeksi, englanniksi). Kannattaa miettiä ja harkita tarkkaan maksaako kyseisestä järjestelmästä kuinka paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti