sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lehtiä ja mediaa...

Median tilanne Sodankylän alueella on mielestäni erikoisessa tilanteessa. Ennen Sodankylän alueella on ilmestynyt yksi paikallislehti, syksyn 2012 aikana lehtiä on jo kolme. Näistä kolmesta lehdestä Sompio on vanhin (ilmestynyt kotisivujen mukaan 1979 lähtien). Uusia lehtiä on Siljo ja Sodankylän Extra Ilmoituslehti, molemmat alkaneet ilmestyä tänä syksynä.

Mitä yhteistä näillä kolmella lehdellä on? Ilmeisesti kaikissa on henkilökuntaa, joka on työskennellyt aiemmin Sompiossa. Ja ilmeisesti Sompiolla ja Siljolla on sama julkaisija.

Alkaa mietityttämään: Onko Sodankylän alueella uutisia? Tarpeeksi uutisia kolmelle lehdelle? Sompio-lehteä on ainakin kritisoitu "paksuudesta/laihuudesta" (uutisten vähyys, mainosvaltaisuus etc). En tiedä sitten missä vika, onko lehdentekotaidoissa vikaa tjsp. Esimerkiksi naapurikuntien paikallislehtiin verrattuna lehdessä on todellakin parantamisen varaa. Itse arvostan esimerkiksi Uusi Rovaniemi -lehteä niin ulkoasultaan kuin sisällöltään. Onko sitten resursseja enemmän? Uusi Rovaniemi on muuten voittanut ulkoasullaan ja sisällöllään jonkun paikallislehtien palkinnon ("Palkittu Suomen parhaana kaupunkilehtenä Kaupunkilehtien Liiton valtakunnallisessa kilpailussa", UR:n kotisivuilta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti