lauantai 14. heinäkuuta 2012

Terveyttä ja sitä rattaa...

Josko hieman päivittäis pitkästä aikaa psorista...

Aloitin uuden lääkityksen toukokuun alussa, eli pari kuukautta sitten. Sandimmun Neoral -niminen lääkitys menossa. Aika erikoinen lääkitys, kun ensisijainen käyttökohde elinsiirtopotilaat. Psoriasis mainitaan kolmantena tai neljäntenä tautina...

Verikokeissa on pitänyt käydä parin viikon välein nyt alkuvaiheessa. Maksa- ja munuaisarvoja seurattu. Ei kait veriarvoissa mitään erikoista ole ollut, kun ei ole soittoa tullut LKS:n iholääkäriltä. Verenpainettakin silloin tällöin seuraillut kotitesterillä, mutta ei ole ollut mitään radikaalia poikkeamaa. Ainakin meittin mielestä normaaleissa rajoissa paineet olleet.

Mitäs muuta? Psori lähtenyt suht mukavasti pois. Ainakin hilseily on radikaalisti vähentynyt. Ei taida olla hilseilyä muualla kuin toisen käden kyynärpäässä pari laikkua. (Psorihan tunnetaan myös hilseilytauti-nimellä ja näkyvin ilmiö lie juuri ihon karsta/hilseily.)

Ainoa hieman erikoinen piirre on ihon pigmenttimuutokset. En tiedä onko paha/häiritsevä muutos, mutta ainakin näkyvin... Käsissä ja kämmenselissä tummempia ja vaaleampia alueita.

Eipä siinä, ei valittamista =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti