keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pappilanniemi

Pitkästä aikaa tuli käytyä Pappilanniemessä, luontopolulla ihailemassa paikkoja. 1½ km pitkä reitti Sodankylän keskustan tuntumassa Vanhan pappilan lähettyvillä oleva alue on mitä mukavinta aluetta samoilla. Pappilanniemi on nimensä mukaan niemi, kahden joen risteyksessä sijaitseva luontoalue. Kitisen ja Jeesiöjoen väliin jäävällä alueella on sijainnut aikoinaan pappila sekä peltoja. Alueen lähettyvillä sijaitsee nykyään(kin) mm. kirkko ja kirkkoherranvirasto.

Polun varrelta löytyy luontokohteita sekä niistä kertovia kylttejä. Lisäksi Pappilanniemen alueella on aika ajoin järjestetty taidenäyttelyitä  (tilateoksia?).

Polku on sorattu (sorapintainen) ja kosteimpien paikkojen ylitse on pitkospuut ja sillat, joten alueella on helppo liikkua ja tutkailla ympäristöä.


Jatkuva ilkivalta on ainoa huonompi asia alueella. Alueella on sijainnut aiemmin hirsistä tehty puolikota, mutta jotku vähäjärkiset tuhosivat ja polttivat sen. Alueelle jäi vielä toilet- ja vajarakennukset, mutta eipä nekään ole jääneet rauhaan... Lisäksi alueella ollut parikeinu on saanut tuta tuhon voiman: kaltoinkohdellun keinun raato on heitetty Kitiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti