maanantai 2. tammikuuta 2012

Vuoden 2012 eka merkintä: Kirjallisuutta

Vuosi vaihtui, 2011 jäi taakse ja 2012 alkoi. Ei mitään uutta, maailma on vielä olemassa. Fanaatikothan povaavat maailman loppuvan tänä vuonna (tosin joulukuussa vasta, inka-kalenteriin perustuen).

Vuodenvaihde sujui rauhallisesti, kotona vietin vuodenvaihteen. Ruoka perheen kanssa, illalla pari rakettia. Siinäpä se...

Kirjallisuus ja blogit
Tuli käytyä pitkästä aikaa kirjastossa. Katselin kirjoja, ei mitään erityistä kirjaa ollut mielessä, jotain luettavaa tarkoitus hankkia ajankuluksi. Silmiin sattui Tuomas Kilven kirjoittama Blogit ja bloggaaminen.

Vielä en ole kirjaa avannut, lähinnä selaillut ja silmäillyt. Josko jotain uutta ja mielenkiintoista löytäisi kirjasta.

Töitä ja kierrätysideoita sekä pari termiä
Seita-säätiöllä tehdään mediatuotantoa, eli kuvataan ja editoidaan videomateriaalia. Kuvauksessa välillä on tarpeen liikutella kameraa. Tähän tarkoitukseen käytetään camera dolly -termillä tunnettua laitetta. "Kamera-ajoon käytettävä apulaite, jonka tavoitteena on saada tasainen sivuttais- tai pystyliike", määrittelee Wikipedian artikkeli. Tällainen rakenteilla siis töissä (tässä vaiheessa vielä suunnitteluasteella).

Säätiöllä on SER-puoli (sähköromupuoli), johon tuodaan myös muutakin kuin pelkkää sähkölaitteita. Tänne oli tuotu joskus metallinen sairaalasänky. Tästä saa hieman modifioiden osia kyseiseen kamera-ajorataan. (Kameran liikuttamiseen tarvitaan jonkinlainen rata, junaratamainen osio, jota pitkin kamera liikkuu.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti