maanantai 9. toukokuuta 2011

Digitaliaa ja analogiaa: vanhojen videoiden historiaa

Aloitin viime viikolla Seita-säätiöllä työskentelyn, sijoituspaikkana media-paja. Työtehtäviini kuuluu mm. vanhojen videoiden/VHS-kasettien siirtäminen DVD:lle. Eli vanhojen filmien digitointi.

Muistui viime viikolla vanhan koulupaikkani Kitisenrannan koulun videot. Opiskelin peruskoulun ensimäiset 6 vuotta Kitisenrannalla, ja koulun elämää on sinä aikana filmatisoitu monelle videolle Sain viime perjantaina idean etsiä (tai ainakin yrittää) vanhat VHS-kasetit käsiini. Tarkoituksena olisi digitoida ainakin ne videot DVD:lle, joissa itse esiinnyt.

Kymmenen videota löytyi koulun arkistoista. Paha vain, ilmeisesti osa videoista on joutunut kadotuksen syövereihin. Nimittäin oppilaat, ja samalla koulu joutui muuttamaan Kitisenrannalta homevaurioiden takia. Mutta josko näistä videoista löytyisi jotain arvokasta...

Pyyntö yleisölle, eli lukijoille:
Mikäli Teiltä löytyy jotain tietoa vanhoista videoista (1990-luvulta), olisin erittäin iloinen saamistani tiedoista. Jos aikaa ja voimia riittää, niin voisi siirtää videot yms digitaaliseen muotoon...

Edit:
No jees... Iltapäivä menikin sitten videoiden tuijottelussa. Aloitin työt klo 14 ja 15 välillä (jolloin kirjoitin myös alkuperäisen merkinnän). 11 videota tuli katsottua. Vain kahdessa oli jotain digitoinnin arvoista. Eli yhdeksässä muussa videossa oli lähinnä YLE:n opetusmateriaalia (jota en siis ala siirtämään DVD:lle jo pelkästään tekijänoikeudellisista syistä). Ääää! Missä on kaikki videot?! Ovatko tosiaan siirtyneet muistojen maailmaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti