torstai 10. maaliskuuta 2011

Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi

Törmäsin Hesarin nettisivuilla uutiseen vapaaehtoistyöstä, juttua mm. VPK:sta ja Munamiehen (mainos)kamppanjasta asian puolesta.

Tässä aiemminhan helmikuussa oli tämä 112-päivä, josta mainitsin(kin) aiemmissa merkinnössä. Siksi uutinen pisti silmään, ja maininnan arvoisena asiana ajattelin linkitä uutisen tänne.

Huomioita turvallisuudesta:
Olen pari kertaa kirjastossa käydessä miettinyt miten ihmiset ovat varautuneet turvallisuuteen autoissaan, eli kuinka monella on esim. ensiapulaukku esillä autossa (auton hattuhyllyllä). Ei ole monellakaan tämän perusteella halua varautua ongelmatilanteisiin. Viimeksi parkkipaikalla oli parkissa n. 10 autoa, yhdessäkään ei ollut SOS-laukkua esillä...

Mitäs sitten kun tositilanne sattuu kohdalle? Mistäs sitä ensiaputarvikkeita aletaan etsimään, takakontin vararenkaan kotelosta? Kun saa tarvikkeet saa esille, on ehkä avuntarve jo lopullisesti ollutta ja mennyttä...

Mitä autostasi löytyy?
Olipa kyseessä vika tai hätä mikä tahansa (auton mekaaninen vika kuten rengasrikko, kolari etc), niin autossa kannattaisi pitää jonkinlainen repertuaari jonkinlaisia apuvälineitä. Itseltäni löytyy ensiapulaukun lisäksi mm. suppea työkalupakki (tunkki, rengasrauta, pari jakaria/ruuvimeisseliä, Ladan vakiovaruste), huomioliivit, avaruuspeite, veitsi ja pari muuta vastaavaa tuotetta. Miten sinä olet varustautunut, varustanut autosi?

Linkit:
- Munamies lähtee vapaapalokuntatyöhön, HeSa, 9.3.2011
- Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011, Alliansi

- Auton varusteet talvella, Yhteishyvä
- Autoilijalle: Jos automatka katkeaa, Taloustaito.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti